14 xiques i xics de la Font van celebrar el seu pas a ciutadans de ple dret

El consistori veu necessària remarcar la importància de la seua participació en la societat

L’ajuntament de la Font de la Figuera veu necessari fomentar la consciència de la pertinença a una societat plural i, per tant, a la seua ciutadania. És per això que, en base a destacar el paper i els moments rellevants de la vida de les persones, va organitzar un acte el passat divendres en el qual 14 xiques i xics van celebrar la seua incorporació com a ciutadanes i ciutadans de ple dret.

Tal com ha manifestat el portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz, «d’esta manera, des del consistori hem volgut donar la importància que es mereix a les persones que formen part del que, col·loquialment, es coneix com «quintes». Estes i estos joves passen així a tindre els mateixos drets que tinga qualssevol persona adulta, així com les obligacions que com a ciutadans de ple dret caldrà que cumplisquen.”

En esta línia, l’ajuntament pretén regular les cerimònies civils. La d’acollida o benvinguda ciutadana, la del matrimoni, per adaptar els espais que es puguen prestar a tal fi, i la cerimònia de comiat civil per acomiadar els veïns i veïnes que falten, a més de la de compromís ciutadà.

Muñoz segueix, «els ajuntaments, hem de facilitar en aquests aspectes que cadascú puga exercir els drets en aquests 4 moments tan importants en la vida de les persones, i amb aquesta finalitat, continuarem treballant perquè, de forma cívica es puguen organitzar aquestes celebracions. Donem així, l’oportunitat a les persones per a que puguen fer un esdeveniment social, públic o privat d’estos quatre moments”.

A més, des del consistori s’ha volgut agrair a l’autoescola “CLASE” de València la seua iniciativa i col·laboració perquè es i els joves de la Font de la Figuera podran tindre el teòric del cotxe gratuït en este centre.