106 ontinyentins es beneficiaran de les noves ajudes europees per recuperar llocs de treball al sector tèxtil

El Pla d’Ocupació afecta a treballadors acomiadats entre novembre de 2012 i agost de 2013

Un total de 106 treballadors ontinyentins es beneficiaran de les noves ajudes europees articulades amb el Pla d’Ocupació per al Sector Tèxtil que serà gestionat a Ontinyent des de les oficines d’ATEVAL.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que va assistir a la presentació del pla el passat divendres a Alcoi, manifestava que “qualsevol pla que permeta recolocar els treballadors del tèxtil que han perdut la feina estos anys ha de ser benvingut” tot i que puntualitzava que “molts d’estos aturats ens els podríem haver estalviat si la Generalitat del PP no haguera contribuït a desestabilitzar la indústria tradicional durant tots estos anys”, destacava.

El Pla, finançat majoritàriament pel FEAG (Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització), amb la col·laboració del Consell i dels propis agents socials, afecta a treballadors acomiadats d’empreses del sector tèxtil entre l’1 de novembre de 2012 i 1 d’agost de 2013, tindrà un total de 167 beneficiaris al conjunt de La Vall d’Albaida.

Rodríguez espera que aquest pla “no haja arribat massa tard, després de les conseqüències de tants anys de polítiques d’esquena a la indústria per part del Consell”. En aquest sentit explicava que “enlloc d’haver-se apostat tant per la rajola, les festes i els grans esdeveniments, s’hauria d’haver modernitzat les empreses i afavorit la seua internacionalització».

L’alcalde d’Ontinyent va fer seues les paraules del president d’Ateval, Vicente Aznar, davant del conseller Buch en el mateix acte, on va recordar que en tots els països avançats la indústria representa el 20% del PIB, mentre que a la Comunitat Valenciana (que estava a eixos valors abans de l’arribada del PP al Govern Autonòmic) ha retrocedit fins al 14% des que governa la dreta valenciana.

Perquè la indústria recupere pes, Rodríguez apunta que “la clau ha de ser la innovació”, posant com a exemples des d’actuacions en aquest sentit des de l’àmbit local el Pla de de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació d’Ontinyent o el Foro d’Innovació Tecnològica ImàsT posat en marxa a la ciutat, on les desenes d’empreses locals participants han estat o estan vinculades al tèxtil: “la innovació és l’evolució natural de la nostra indústria tradicional”, concloïa.