Des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es requereix a l’Ajuntament de Xàtiva per què acredite l’estat actual dels terrenys i, en cas de romandre els residus, es procedisca a netejar-los i a la gestió d’aquests.
A més, l’Ajuntament haurà de justificar davant el Servei d’Inspecció Mediambiental la correcta retirada i gestió dels residus mitjançant l’empresa gestora autoritzada per la Conselleria esmentada.
Des del Grup Municipal Xàtiva Unida sol·licitem informació al respecte, ja que, segons l’informe de la Guàrdia Civil, entre els residus es troben peces d’amiant, i aquest estàcatalogat com a residu perillós segons la Llista Europea de Residus.
A més, no és l’únic abocador il·legal al terme de Xàtiva, ja que segons les queixes veïnals, la zona de l’antiga fàbrica de Gregorio Molina continua sent objecte de deixalles. Des de Xàtiva Unida pensem que la institució municipal ha de procurar que s’establisquen tasques de neteja i manteniment de manera periòdica per evitar la formació d’aquests abocadors incontrolats.