Xàtiva Unida insisteix en la necessitat de crear un Consell de Cultura

Amor Amorós "amb una major participació ens situaríem en condicions per aconseguir la capitalitat cultural i noves ajudes"

161

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El ple municipal va rebutjar amb els vots del govern PSOE i no adscrita més Cs la proposta per crear un Consell de Cultura Municipal i així impulsar d’una manera participada la creació d’un Pla Municipal de Cultura. De fet, segons Amorós «en aquest moment està oberta la convocatòria d’ajudes de la Diputació per dur a terme aquestes accions i no podem perdre aquesta oportunitat«. Des del govern es negà la proposta i inclús no s’afirmà la participació en la convocatòria d’ajuda assenyalada per la regidora de Xàtiva Unida.

Per altra banda, el ple aprovà per unanimitat el Pla Municipal d’Igualtat de Xàtiva on la regidora Cesca Chapí recordà els ciments del Pla i del Consell de les Dones com a òrgan transversal i consultiu. A més assenyalà la disposició de Xàtiva Unida sobre la fiscalització de les accions i el temps de realització del Pla.

Hèctor Cuenca intervingué en el punt relatiu a l’aprovació del projectes per als diferents camps de voluntariat juvenil on indicà que «el voluntariat és una bona eina per a formar en participació a persones que seran capaces de crear un teixit social fort i independent«.

En matèria de gestió dels residus agrícoles, el regidor Alfred Boluda apostà per assumir les directrius europees i no tractar de rascar vots posant en dubte les polítiques impulsades pel govern de l’Estat, que deriven de les directrius europees en aquesta matèria. Front a la moció del PP que instava a la paralització de certs punts de la recentment aprovada Llei estatal de residus, Boluda proposava que al llarg dels tres anys de moratòria per a la seua aplicació, l’Ajuntament pose en marxa ajudes per als i les agricultors i, fins i tot, que creen un servei municipal d’eliminació de residus agrícoles.

Finalment, Miquel Lorente intervingué en el punt relatiu a la necessitat d’instar per part de l’Ajuntament de Xàtiva a la Diputació de València per rehabilitar la col·legiata de la Seu. En aquest sentit, Xàtiva Unida argumentà que «l’Ajuntament no pot atrubuir-se un paper que no li correspon donat que aquest no és un edifici municipal i s’apuntà que aquestes peticions s’han de realitzar per part de l’església en l’òrgan normativament previst per aquestes qüestions; la Comissió mixta d’Església i Estat autonòmica».

WhatsApp Portal de Xàtiva