Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

L’Ajuntament de Xàtiva, en col·laboració amb veïns i veïnes i col·lectius ciutadans, impulsarà un procés participatiu de diagnòstic i anàlisi de propostes per a la millora del barri del Carme. Aquest procés serà liderat pel departament de Benestar Social, però està previst que compte amb el concurs d’altres departaments i tècnics municipals. Es tracta d’un primer pas per vertebrar futurs plans municipals i estratègies de desenvolupament, per això s’espera que al final del procés es proposen diferents línies d’intervenció al barri.

La metodologia proposada es basa en l’inici de processos comunitaris de participació ciutadana que permeten analitzar la realitat des de les necessitats sentides de les persones, organitzacions i institucions implicades. Aquest plantejament requereix fer un diagnòstic participatiu de necessitats, per analitzar i recollir les principals problemàtiques en l’àmbit del benestar social.

Per dur a terme aquest treball es comptarà amb un equip especialitzat que duga a terme aquest procés de recollida d’inquietuds i propostes veïnals, amb metodologies i tècniques participatives. Per això es compta amb l’assessorament de la Cooperativa La Dula, entitat que, des de l’any 2013, treballa preferentment a impulsar processos d’acció comunitària i fer recerca social, desenvolupant projectes tant per a l’administració pública com per a universitats, entitats del tercer sector i el teixit associatiu.

Entre les tasques que cal dur a terme hi ha la conformació d’un grup motor de treball que conduirà un procés amb diverses sessions, amb l’objectiu de buscar millores per al barri. El procés s’articularà mitjançant tres sessions participatives. A la sessió inicial, es presentarà el procés de diagnòstic i es dedicarà part a detectar necessitats i oportunitats mitjançant dinàmiques de grup, mentre que a la segona sessió el treball se centrarà en l’anàlisi d’espais urbans, edificis i habitatges. Aquests diagnòstics participatius es complementaran amb entrevistes grupals amb tècnics municipals. Finalment, a la tercera sessió es posarà en comú els resultats dels treballs per a la validació per part del grup motor i s’establiran prioritats per a les línies d’actuació futures.

La diputada Xelo Angulo, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, afirma que «el Barri del Carme és un punt important de la ciutat. De fet, el programa Itineraris per a la inclusió social, finançat amb fons europeus, l’iniciàrem allà, amb activitats de formació, tallers i oportunitats laborals per a la ciutadania del barri. Després de l’experiència, estenguérem el programa a la resta de la ciutat. Fins a hui».

Aquesta iniciativa s’uneix a altres actuacions dutes a terme pels serveis municipals al Barri del Carme, com ara el rebaix de voreres per als passos de vianants al carrer Azorín (encreuament amb Avinguda de la Ribera) i a l’Avinguda de la Murta (encreuament amb Lluís Vives i amb Passeig del Ferrocarril). També s’han pintat els bancs de la zona i alguns altres elements com ara baranes. Altres treballs de pintura duts a terme en aquesta zona van ser el repintat de passos de vianants i senyalització horitzontal als carrers Humanista Lluís de Fenollet, Venerable Agullona, Ramon i Cajal, Azorín, Luis Vives i avinguda de la Murta.

Al barri de Carme també s’han fet recentment altres intervencions com la poda de l’arbrat de la zona o la instal·lació de malles i dispositius ultrasònics per controlar la població de coloms.

WhatsApp Portal de Xàtiva