Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

La IV edició del cicle de concerts Pianíssim continua amb la fórmula de realitzar espectacles de piano en edificis històrics del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Per a aquesta edició, s’ha escollit el Reial Monestir de Santa Clara i l’església dels Sants Joans, al barri del Raval. Concretament, el 3 de març, a les 12 hores, a Santa Clara, actuarà el pianista Leo de María; mentre que el 24 de març, a les 12 hores, a l’església dels Sants Joans, actuaran els pianistes Carlos Alfonso Ferri i Eduardo Alemany Ramada. Els concerts són de caràcter gratuït, però s’ha d’accedir amb la invitació, ja que els llocs escollits són d’aforament limitat. Aquestes invitacions estaran disponibles des de demà dimecres 27, a la Casa de Cultura.

El programa del concert del dia 3 de març a Santa Clara inclou la Sonata Opus 557 “Apassionata” de Beethoven, “Humoresques” Opus 20 de Schumann, “El amor y la muerte” de Granados i “La valse” de Ravel. Una barreja singular de destresa tècnica, gran sensibilitat i profunda passió en les seues execucions, han establert a Leo de María com un dels millors intèrprets de la seua generació. Nascut a Madrid l’any 1995, va iniciar la seua formació musical a l’edat d’11 anys. Va estudiar a la Facultat de Música i Arts Escèniques de la Universitat Alfonso X el Sabio de Madrid sota la direcció del seu pare el Mestre Leonel Morales i actualment es troba sota la supervisió del Mestre Pavel Gililov. Recentment ha obtingut el Premi Nacional «Cultura Viva» 2018 a la Revelació Artística. A més, Leo de María té més de 30 premis Nacionals i Internacionals. La seua activitat concertística l’ha portat per diferents parts del món, actuant a les sales més prestigioses.

Per la seua banda, Eduardo Alemany Ramada (València, 2001) comença els seus estudis als sis anys sota la direcció de la seua professora Teresa Flores. Actualment cursa 6è d’Ensenyaments professionals a la Unió Musical de Benaguasil amb el professor Toni Soriano i realitza, de forma paral·lela, un curs de Diploma Artístic en Breccia (Itàlia) sota la tutela del professor Juan Francisco Lago. Debuta com a concertista solista a la Fundació Eutherpe de Lleó. Guardonat en nombrosos concursos, ha actuat en nombroses sales d’Espanya, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Anglaterra o Rússia i rebut consells de pianistes i pedagogs com Andreas Frölich, Edith Fisher, Cyprien Katcharis o Alexander Kobrin, entre d’altres. Entre els seus últims èxits destaca la beca de l’Associació Wagneriana de Madrid per participar al Festival de Bayreuth 2019.

Carlos Alfonso Ferri (Catadau, 2000) finalitza els seus estudis professionals al Conservatori Perfecto García Chornet de Carlet, amb el professor Carlos Cortina Tarrasó, obtenint el premi extraordinari fi de grau mitjà en piano. Ha col·laborat amb l’orquestra del conservatori en actuacions al Palau de la Música de València, sota la direcció de Sergio Furió com a solista i pianista acompanyant i amb les bandes de música de Catadau i Alfarp. Ha participat en distints projectes dirigits a la promoció de músics joves, així com en diversos cursos de perfeccionament. És becat per l’European Center for Culture and Arts, havent actuat a sales d’Espanya, Itàlia i Alemanya. Actualment, cursa estudis superiors al Royal Birmingham Conservatoire, d’Anglaterra, amb el professor Pascal Nemirovski.

Segons Jordi Estellés, regidor de Cultura, «hem consolidat un projecte artístic lligat als elements patrimonials de la nostra ciutat. L’apertura d’espais històrics a la música i la literatura ens permet presentar una Xàtiva històrica i monumental».

Pianíssim està organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, la Diputació de València (a través del SARC) i Joventuts Musicals de la Costera. Col·labora Víctor Torres, actor i director de Teatre de la Lluna. Patrocinen Piano Importa, La Fenice, Bomar-06, La Diosa Fortuna, Fuentes Bono Asesores, Lluch&Soro òptics i Keops Viajes.

WhatsApp Portal de Xàtiva