Hui, 5 d’abril, Xàtiva donarà inici al FirAll 2025, la fira dedicada a l’all tendre, amb una programació carregada de tradició, gastronomia i música. La jornada començarà a les 10:00 h amb el pregó de Pep Gimeno “Botifarra”, que marcarà l’obertura del mercat i amenitzarà l’ambient amb cants populars pels carrers del centre històric.
A les 11:00 h, el xef xativí Aitor López, del restaurant Citrus del Tancat i primer de la ciutat a obtindre una estrella Michelin, oferirà un show cooking en directe. Més tard, a les 12:30 h, impartirà un taller de cuina familiar amb aforament limitat i inscripció prèvia.
També a les 12:30 h, es gravarà un programa especial de Xusma Delux amb convidats com Botifarra, Pepe “Pimentó”, Georgina Mollà i Anna Climent, que parlaran sobre agricultura i producte local.
A la vesprada, a les 17:30 h, tindrà lloc el VI Concurs de lligar alls tendres, seguit d’un reconeixement públic a Miguel Climent Fuster i Pedro Vicent Cervera Cogollos per la seua trajectòria com a allers destacats.
A les 18:00 h, arrancarà el Firall Fest, una nova proposta musical que comptarà amb les actuacions de Ghost Transmission, Ed Bloom, l’Home Brut i Palmer. Un festival que portarà energia i ritme a la plaça fins a la nit.
El diumenge 6 d’abril, la fira continuarà amb un concert familiar d’Els Atrapasomnis a les 12:00 h, amb l’espectacle El planeta Violeta, premiat als Premis Enderrock 2024 com a millor disc i millor gira infantil.
La cloenda del FirAll 2025 tindrà lloc a les 14:30 h, posant fi a dos dies d’activitats que celebraran la cultura, la cuina i les arrels de Xàtiva.