Xàtiva celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb la realització d’algunes activitats enfocades a evitar el malbaratament alimentari.
Aquest dimarts ha tingut lloc a l’institut Dr. Lluís Simarro Lacabra una activitat demostrativa d’aprofitament d’aliments per a reduir el malbaratament alimentari, amb la participació de la FP Bàsica de Cuina junt amb l’associació d’Ames de Casa Tyrius; i el proper dimarts 26 de novembre està prevista la col·locació d’una taula informativa a la plaça del Mercat on es repartirà marxandatge vinculat a l’aprofitament alimentari.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra entre el 16 i el 24 de novembre, té la intenció de fomentar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus donant a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentant accions sostenibles per a reduir els residus i visibilitzant les accions en matèria de prevenció de residus dutes arreu d’Europa.
Des de l’Ajuntament també han donat algunes recomanacions per a l’aprofitament dels aliments a les llars, que són el lloc on es més es malbaraten els aliments convertint-se en residus, com ara: fer una llista de la compra amb el que realment necessitem, seguir una dieta més saludable amb aliments de proximitat i de temporada, no jutjar els aliments pel seu aspecte (tant als supermecats com a casa), emmagatzemar els aliments segons la seua data de caducitat o consum preferent, sol·licitar els aliments sobrants del menú per a portar en bars i restaurants, elaborar receptes amb aprofitament d’aliments sobrants i fins i tot fer compost domèstic.