Xàtiva agermanarà tots els seus centres educatius amb els d’Algemesí

L’objectiu és crear vincles de solidaritat entre els centres educatius de les dues ciutats i cobrir les necessitats d’aquells que han estat afectats per la DANA

145

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Oscar de Juan Parsarises

Xàtiva agermanarà tots els seus centres educatius amb els d’Algemesí amb l’objectiu de crear uns vincles de solidaritat entre els centres de les dues ciutats i cobrir així les necessitats d’aquells que han estat afectats per la DANA que ha colpejat la ciutat veïna la setmana passada.

La regidora d’educació, Amor Amorós, s’ha posat en contacte amb la regidora d’educació d’Algemesí, Carmina Gómez, per traslladar-li la proposta, que ha sigut rebuda amb entusiasme. També han mantingut contacte al respecte l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis.

Xàtiva compta amb 29 centres educatius, mentre que Algemesí té 27 entre secundària, primària, educació especial, formació professional i escoles de música. La iniciativa pretén que cada centre educatiu de Xàtiva s’agermane amb un de la ciutat d’Algemesí, i d’aquesta manera es cree un vincle personal, més íntim i d’ajuda directa i a llarg termini entre la comunitat educativa de cada centre.

L’agermanament es realitzarà a través del gabinet psicopedagògic de Xàtiva i en coordinació amb la regidoria d’Educació d’Algemesí. El pròxim dimarts, 12 de novembre, hi ha programada una reunió per tal de definir el llistat i adjudicar els agermanaments.

La iniciativa té diversos fronts. En primer lloc, cal acabar les tasques de neteja i organització als centres educatius d’Algemesí per a poder realitzar un recompte real dels danys i calcular les necessitats. En aquest sentit, es proposarà la col·laboració de tota la comunitat educativa de cada centre amb el centre agermanat per tal de participar en tasques de neteja, muntatge i trasllat durant els caps de setmana.

Una vegada finalitzades aquestes tasques, cada centre d’Algemesí crearà un llistat amb les necessitats materials pròpies, com pot ser mobiliari o material escolar, i el farà arribar al centre educatiu amb el qual es troba vinculat per tal de donar-li solució. Si el centre agermanat no poguera aconseguir tot el material necessari, també tindrà a la seua disposició un llistat extra de materials sobrants d’altres centres de la ciutat. D’aquesta manera s’organitzaran les donacions i s’assegurarà que tot el material ofert anirà a cobrir una necessitat concreta.

A més a més, es posaran en marxa altres activitats per tal d’enfortir el vincle entre els centres educatius i, alhora, cobrir altres necessitats solidàries com el suport emocional i l’encoratjament de tota la comunitat educativa.

L’objectiu d’aquest vincle és posar l’èmfasi en una solidaritat transversal i a llarg termini que no responga sols a un moment concret sinó que cree una xarxa de col·laboració que perdure en el temps.

La regidora d’Educació, Amor Amorós ha explicat que «aquesta iniciativa surt de la necessitat de canalitzar tota la solidaritat de la nostra comunitat educativa. És un moment idoni per explicar als xiquets i xiquetes que la solidaritat entre pobles és imprescindible i que no es pot donar en un moment puntual sinó que s’ha de cultivar i mantindre amb el temps». I ha afegit que «hem de ser capaços no sols d’aportar ajuda material sinó també emocional, generant experiències on l’alumnat puga acompanyar-se i créixer junts».

WhatsApp Portal de Xàtiva