- Xàtiva acull el projecte «Nada trivial» per acostar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les persones majors
- L’Ajuntament participa en una prova pilot destinada a l’envelliment actiu i amb monitoratge familiar a través d’una aplicació
La regidora de Benestar Social Xelo Angulo ha assistit aquest matí a la primera de les jornades del programa «Nada trivial», promogut per l’entitat Joves Solides i finançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, el qual està destinat a les persones majors.
Aquest programa busca el foment de la presa de consciència de les persones majors en torn a la realitat i en el marc d’acció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, promovent el canvi social, la sensibilització i el foment de la implicació en aquest tema transversal.
Destaca del projecte la posada en marxa d’un joc aplicat i enfocat a estimular el pensament crític dels participants per tal d’apropar els conceptes d’una manera més amena. El joc està inspirat en el tradicional «Trivial», i compta amb preguntes clau sobre els ODS transformant-se en un recurs motivador per als participants.
La de hui ha estat la primera de les tres jornades específiques d’una hora i mitja de durada que serviran per aconseguir objectius com ara la presa de consciència, la ruptura dels prejudicis, la creativitat, la innovació social i la promoció de la incidència política i social convertint-se en interlocutors amb les administracions.
«La pandèmia ens ha dificultat molt poder avançar amb aquests objectius, per això és important saber què podem fer en el nostre dia a dia per intentar millorar el món. La vostra experiència és important i es pot aprofitar per a ajudar als demés tant a la nostra ciutat com en altres espais», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.
Envelliment actiu
D’altra banda, l’Ajuntament de Xàtiva ha arribat a un acord per a la realització d’una prova pilot amb cinc usuaris i usuàries majors de Benestar Social pel que fa a la instal·lació de quatre sensors de moviment (bany, cuina, dormitori i sala d’estar) i un sensor magnètic en la porta d’entrada per a cadascun dels habitatges de les persones participants, amb la intenció de poder monitorar els seus moviments a temps real.
Fins a tres familiars de la persona que comptarà amb la instal·lació podran començar a rebre les dades a través d’una aplicació que haurà d’instal·lar-se al telèfon mòbil, i que informarà sobre els moviments dels majors. No serà necessari disposar d’internet ni línia de telèfon, ja que el servei és autònom i funciona amb connexió a la xarxa mòbil de telefonia.