Infermera, recentment jubilada ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a Xàtiva, ciutat en la qual va néixer i en què viu la seva família d’origen.
Ha desenvolupat una carrera professional orientada a l’excel·lència, marcada pel compromís amb la sanitat pública, amb la humanització de les cures, amb la comunitat, amb les persones i amb la lluita de les dones contra la violència de gènere i per la igualtat.
– Va treballar com a Infermera de Reanimació a la FE, amb els millors cirurgians (Cafarena, etc.,) en un moment en què la Sanitat Pública encara estava consolidant-se com servei públic i de qualitat.
– Posteriorment va concursar per una plaça d’AT. Primària de Xàtiva i li van concedir plaça d’infermera de quota i zona, una modalitat semblant a la de Practicant (APD). Uns 10 anys després es produeix la reforma de la At. Primària, amb tot el que aquesta implicava en matèries com la promoció i la prevenció de la salut i sense dubtar-ho, reconverteix la seva plaça integrant-se a l’ Equip d’Atenció Primària, per ser una convençuda de la reforma, sabent la pèrdua de privilegis i drets laborals que portava implícit.
– Coordinadora d’Infermeria des de 1997 fins 2004 del Centre de Salut d’ Ausiàs March i consultoris dels pobles perifèrics, on compagina la gestió amb l’atenció als pacients, per a 2004 dedicar-se de nou a l’atenció a temps complet d’adults i a l’atenció domiciliària, un àmbit en el qual ha acompanyat a moltes dones en la responsabilitat i la càrrega d’assumir la prestació de les cures familiars en l’àmbit domèstic.
– El 2011 la Conselleria de Sanitat crea la figura d’Infermeres de Gestió de Casos. En aquest moment, la Coordinació d’Infermeria i la Direcció del Departament de Salut, la proposen per al lloc atenent a la seva experiència, al seu perfil professional centrat en la humanització de les cures i a la seva qualitat humana.
– Ha participat en innombrables cursos, congressos, trobades en l’àmbit sanitari aportant iniciatives, estudis en matèria de bones pràctiques i propostes de millora en l’atenció d’usuaris i pacients.
– Ha participat com a formadora en accions dirigides a la promoció de la salut i concretament en els Programes d’Intervenció i Educació afectiva i sexual i la Prevenció de la Violència de Gènere, tant en l’àmbit laboral com per a diferents col·lectius.
És una professional reconeguda i estimada de manera indiscutible tant per companys / es de professió, com per les persones a les que ha atès en l’exercici de les seves funcions professionals. A la bona pràctica ha afegit sempre una qualitat humana i de tracte excepcionals que li han fet destacar en tots els espais en què ha participat.
Compromesa socialment, entre altres qüestions, ha participat i col·laborat en moltes de les activitat desenvolupades per XATEBA.
El camp de la Salut, és d’una importància transcendental per a les dones i les seves lluites, tant des de la perspectiva d’usuàries / pacients, com pel fet d’assumir la càrrega principal de les cures en l’àmbit familiar, motiu que justifica el reconeixement.
És per això que cal reconèixer i visibilitzar a persones que com ISABEL CHAPÍ ALBERO, tenen una trajectòria d’excel·lència professional, qualitat humana i compromís amb els valors del feminisme.