Vora una quinzena de «makers» de Xàtiva elaboren pantalles de protecció creades amb impressores 3D

L’Ajuntament de Xàtiva subministra els materials per a la seua realització, i pel moment s’han elaborat ja més de 400 unitats

649

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

PUNXEU PER A VEURE LA FOTOGALERIA

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora amb una quinzena de «makers» de la ciutat que treballen des de fa dies per tal de poder realitzar pantalles de protecció amb les seues impressores 3D, aportant-los el material necessari per a la seua fabricació a través de les Brigades municipals. Aquestes pantalles de protecció són després subministrades principalment als centres sanitaris, però també a altres sectors locals com ara el comerç, les residències o els cuidadors no professionals i treballadors de serveis essencials.

La iniciativa va nàixer després del decret d’Estat d’Alarma del passat 14 de març, quan un grup de «makers» van crear una pàgina web a nivell nacional a través de la qual es canalitzaven les aportacions i la distribució d’aquestes pantalles, realitzades a través d’una impressora 3D. Posteriorment, aquest moviment es va centralitzar en les diferents comunitats autònomes, per tal de focalitzar els esforços, i a nivell valencià són vora una quinzena de creadors xativins els que realitzen diàriament aquesta activitat d’ajuda.

«Vam veure la necessitat d’organitzar-nos per proximitat, i començàrem a parlar entre aquells que que érem de Xàtiva i els voltants. En un principi el material el posava cadascú de nosaltres, però quan l’Ajuntament de Xàtiva es va assabentar es va oferir a subministrar-nos el material necessari per poder fer aquestes pantalles, com són el filament de plàstic, les gomes elàstiques per enganxar la visera i el protector», explica Toni Molla, un dels «makers» i organitzadors de la iniciativa.

Pel moment aquest grup ha elaborat ja més de 400 pantalles protectores, que són distribuïdes amb l’ajuda de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) i de l’Ajuntament de Xàtiva. No obstant, però, aquests makers també elaboren encàrrecs per a altres localitats com ara Alzira o Ontinyent. «Seguirem elaborant-ne mentre dure aquesta situació, perquè no sabem el que tardarà en resoldre’s. La nostra tasca no és més que una ajuda per falta de material, pel que continuarem fins el moment en que es realitzen els subministraments oficials i no siga necessària més ajuda en aquest sentit», manifesta Molla.

WhatsApp Portal de Xàtiva