- Es presenten projectes en desenvolupament del Insituto Tecnològic del Joguet i la Universitat Miguel Hernández
- Facultatius de salut mental ofereixen la seua observació i previsió de futur de les patologies mentals
La Unitat d’I+D+i del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent de la fundació FISABIO i finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) ha organitzat una Jornada per a promoure la generació d’idees innovadores de tecnologia per a la salut mental.
La iniciativa s’ofereix als i les professionals de la sanitat pública així com a empreses del sector tecnològic, interessats a conèixer els desenvolupaments actuals en aquestes matèries i les possibilitats de dur a terme idees innovadores per a la salut mental
L’esdeveniment innovador porta per títol: “Tecnologia i Salut Mental” i se celebra dimarts que ve dia 21 a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. A la Jornada pot accedir-se bé de manera presencial o mitjançant connexió a la seua emissió en streaming, modalitat que pot sol·licitar-se en realitzar la pre-inscripció. Tota la informació està disponible en l’àrea professional de la web del Departament: https://acortar.link/LLfT3I
En la Jornada es presentarà el projecte “Salut Innovadora i integradora per a les persones” també anomenat “I Health Care” (IHC) per part de les agents d’innovació María José Mora de FISABIO i Alicia Olcina del clúster empresarial INNOVALL.
Es comptarà també amb la participació de nombroses experiències teconològiques aplicables a la millora de la salut mental o a la prevenció de patologies mentals.
Així es preveu donar a conèixer l’experiència del grup de recerca “Calite” de la Universitat Miguel Hernandez d’Elx, en l’aplicació de la realitat virtual per a cuidadors de pacients dependents.
També participarà el Servei d’Informàtica del Departament Xàtiva-Ontinyent des d’on el seu responsable Salvador Carreres, donarà a conèixer quina resposta tecnològica poden oferir aquests serveis als professionals que volen innovar.
Des de l’Institut Tecnològic de producte infantil i d’Oci (AIJU) la seua responsable de projectes TIC i E-Salut Rocío Zaragoza, presentarà el desenvolupament que aquest Institut està duent a terme per a aconseguir pal·liar la solitud en persones majors a través de la utilització i aplicació de les noves tecnologies a aquest camp.
En la segona part de la Jornada dos facultatius especialistes en psiquiatria del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Vicent Tordera i el Cap de la Unitat Salut Mental Josep Vilar, explicaran l’evolució de les afeccions emocionals en les persones després de les pitjors etapes de la pandèmia, realitzant una identificació de les patologies amb major incidència i una previsió de futur de la salut mental i emocional de la població.
Després de les intervencions hi haurà un espai per al debat amb la finalitat de promoure la generació de noves idees per a la salut mental des de l’ètica secundant-se en les noves tecnologies.
La sessió es tancarà amb un espai de networking obert als participants en manera presencial.