Ha sigut sens dubte aquesta pandèmia la que ha despertat en la població una gran ona de solidaritat entre persones de totes les edats. «Rebem menjar diàriament a l’hospital, donada de manera altruista, des de pizzes algunes nits, fins a mones i coques que fan familiars dels nostres companys, és d’agrair» Silvia Barber, infermera d’urgències.
Hui toca reconéixer la labor solidària d’aquests tres amics de la zona de la Costera i de la Canal de Navarrés, treballant en equip des de les seues cases i de manera telemàtica per a aconseguir l’adaptador.
Javier González, veí d’Enguera i dissenyador industrial; Francisco Javier González veí de Xàtiva i enginyer mecànic, al costat de Martin Bisquert, veí de Llanera de Ranes i TCAE a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.
Han sigut diversos els dissenys i les mostres impreses fins a donar amb la peça clau. Parlem d’un adaptador que serveix tant per a ajudar en la ventilació mecànica de pacients com per a protegir al personal sanitari, i que es pot utilitzar amb qualsevol màscara de busseig. Són molts els creadors de peces 3D a Espanya els que estan ajudant als hospitals amb impressores pròpies. «És en els moments de necessitat, quan sorgeix la imaginació» diu Martín.
Ells volien col·laborar d’alguna manera, posant el seu granet d’arena en aquesta lluita. Ja han donat diverses de les seues peces (després de comprovar que funcionen perfectament) i pensen continuar dissenyant i fabricant des de les seues cases quan hi haja necessitat. Quan tot aquest malson acabe s’hauria de reconéixer a tota la població, que d’una manera o una altra, han contribuït per a facilitar la lluita i de manera solidària contra el COVID-19.