Santa Clara Xativa

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Aquest matí, l’Ajuntament de Xàtiva ha formalitzat la compravenda del Reial Monestir de l’Assumpció, conegut per tots com el convent de Santa Clara. Arriba així al seu terme una aspiració llargament desitjada pels xativins. Hui s’ha celebrat també l’acte de lliurament a la ciutat de les claus del convent a l’Ajuntament.

Amb l’acte de hui, l’Ajuntament de Xàtiva ha volgut solemnitzar un moment històric per a la ciutat, sent la primera d’una sèrie de convocatòries que configuraran una programació establerta amb l’objectiu de donar a conèixer aquest convent als veïns de Xàtiva.

Santa Clara Xativa

Ha presidit l’acte l’alcalde, Roger Cerdà, acompanyat pel secretari de l’Ajuntament de Xàtiva, Rafael Pérez Alborch i pel notari de Xàtiva, Luis Miguel Delgado Tezanos. L’acompanyament musical ha corregut a càrrec de Cèlia Monzonís, a la flauta; Seo Perucho, al violí; Joan Furió, al violí i Amor Badía, al violoncel. L’acte ha estat conduït pel cap de premsa de l’Ajuntament, Jesús Fèlix Soler.

En primer lloc, l’arxiver municipal, Isaïes Blesa, ha il·lustrat a la concurrència amb unes notes sobre la història d’aquest monestir. A continuació, el notari Luis Miguel Delgado ha fet lectura d’un extracte del contracte de compravenda, s’ha procedit a la signatura de l’acta de recepció i, acte seguit, el notari ha lliurat les claus de Santa Clara a l’alcalde Roger Cerdà.

A hores d’ara, tècnics dels departaments de Turisme i Cultura treballen en l’organització d’un programa de visites guiades al monument per tal de donar a conèixer a la ciutadania aquest Bé d’Interés Cultural. Està previst que les visites guiades comencen a realitzar-se a mitjans del pròxim mes de gener. L’Ajuntament de Xàtiva informarà puntualment de la data d’inici de les visites, estant previst que s’organitzen en grup i amb l’acompanyament d’un guia, prèvia inscripció en els llocs i termes que s’habilitaran a l’efecte i sobre els quals s’informarà tan bon punt estiguen disponibles

La memòria dels xativins s’ha bastit sobre sòlids paraments al llarg dels segles. Els carreus amb què alcem edificis conformen grans contenidors de la nostra Història. Recintes que conserven el nostre vincle amb el passat, refugis que guarden el record del transcurs de milers de vides, tant anònimes com cèlebres. Albergs d’art; escenaris, en definitiva, d’episodis històrics que ens han fet com som.

En nosaltres, està la decisió de deixar anar aquestes pedres o, pel contrari, fer el possible per conservar-les, per recuperar-les i per projectar-les cap el futur, dotant-les d’un ús que garantisca la seua preservació i que, alhora, les convertisca en un element integrat a la ciutat, amb un valor afegit per a la comunitat, en una peça que enriqueix el patrimoni i que, a curt termini, ajude a millorar els serveis de què pot beneficiar-se la ciutadania.

Acaba la història d’abandonament d’un monument estimat com pocs en el tresor del patrimoni històric de Xàtiva, per retornar la propietat d’aquest Bé d’Interés Cultural a la ciutadania, iniciant així el camí de la recuperació amb la futura instal·lació del nou Palau de Justícia de la ciutat.

Santa Clara Xativa

WhatsApp Portal de Xàtiva