No és casualitat que un club com el C.B. Genovés vullga posar en valor a les seues entrenadores i entrenadors. El club ha crescut sempre marcant una línia de treball a la qual s’han aferrat totes les entrenadores i entrenadors i en les que el propi club sempre ha cregut. Persones que porten molts anys, primer com a jugadores i jugadors, i després, com a persones al càrrec d’equips que, malgrat tots els entrebancs, han aconseguit reunir a més de 120 xiquetes i xiquets en totes les categories, tant en la línia femenina com masculina. Un club amb uns valors que posa sempre per davant les persones que els resultats.
“El que marca la diferència entre dos professionals brillants són les seues qualitats personals. D’aquesta manera, el que diferencia a dos molt bones entrenadores/s són també les seues qualitats personals. D’això vol presumir el nostre club, de tenir a grans persones al front dels seus diferents equips. Un grup que fan que passen les coses per transformar la societat i en el que constantment treballen per a que a les jugadores i jugadors els succeïsquen coses increïbles”, un discurs que el club intenta fer visible en el seu dia a dia.
El club té un total de 22 entrenadores/s, que es reparteixen en els 18 equips en que compta aquesta temporada. Des dels més veterans fins a les noves incorporacions, totes fan del C.B. Genovés un lloc on les xiquetes i xiquets aprenen un esport amb grans possibilitats. Un club que ofereix fer esport a totes les persones, independentment de les seus capacitats i situacions, i en el que l’esport femení va prenent protagonisme. Un club que té com a referent el valor de la igualtat i on l’esport de la cistella és considerat com un mitjà educatiu i de formació.
El club es sent orgullós de veure que jugadores i jugadors que han format part del club des de ben menudes volen continuar realitzant tasques d’entrenadores. Ens fa veure que el treball durant aquestos anys ha estat profitós i, al mateix temps, ens assegura un club amb aquestes idees per a anys.
Des de ben menudes les persones busquen referents amb els quals identificar-se, que les marquen d’una manera especial i que ho fan amb els seus comportaments. Les entrenadores/s es converteixen en una espècie de guies que acullen a una nova persona en la societat i la introdueixen en ella. Amb aquest exemple, les jugadores i jugadors van construint unes referències que al nostre club pretenem que siguen les entrenadores i d’aquesta manera conviure amb una sèrie de valors que van a ajudar-los a créixer.
“Un club que també advoca que, per arribar a ser un referent, no és suficient arribar al màxim de les nostres capacitats com a persones, sinó que hem de desenvolupar de noves. Hem d’ajudar a créixer i el creixement suposa innovar, arriscar com a persones i a partir d’ahí formar part de la construcció d’un món millor”. Un discurs que es porta a la pista i que el club identifica com a seny d’èxit en el nombre de xiquetes i xiquets. S’ha convertit en una font inspiradora per a totes aquelles que s’apropen a ell, d’ahi la gran responsabilitat d’oferir una activitat de garanties.
“Som un club que estem engantxats a omplir el nostre dia a dia de victòries socials” comenta Marina Oltra, entrenadora que, amb les sues qualitats personals, ha fet créixer el club. És evident afirmar que el que diferencia a dos bones/s entrenadores/s són les seues qualitats personals, i que amb elles tenen la capacitat de contagiar la seua passió.
Un club que vol practicar bàsquet amb entrenadores al capdavant que es creuen el discurs de que primer són les persones i després el bàsquet.