Presentació del llibre «Malaltia i societat a Xàtiva en el segle XIX. Les epidèmies de còlera de 1834 i 1854»

156

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El pròxim dimecres 9 de marça les 20.00 hores, a la Casa de la Cultura de Xàtiva, tindrà lloc la presentació del llibre: «Malaltia i societat a Xàtiva en el segle XIX. Les epidèmies de còlera de 1834 i 1854»

L’autor de la qual és el Dr. Antonio López Alemany, professor de la Universitat de València i Metge-especialista en Oftalmologia de la Clínica d’Oftalmologia de Xàtiva.

Participaran en la presentació:

La Dra. Rosa Ballester Añón, catedràtica d’Història de la Medicina de la Universitat “Miguel Hernández” d’Alacant, el Dr. Germán Ramírez Aledón, catedràtic d’Història, exdirector d’Institut d’Educació Secundària “Josep de Ribera” de Xàtiva i professor associat de la Universitat de València, la Dra. Margarita Llaudes Llaudes, gerent de l’àrea de salut de Xàtiva-Ontinyent i l’autor

Després de l’acte de presentació es podrà sol·licitar la signatura d’exemplars a l’autor.

Sinopsi:

Les epidèmies que ha patit la humanitat al llarg de la seua història han contribuït de forma molt notòria al disseny de les societats que les van patir. En aquest cas, l’epidèmia del còlera, característica del segle XIX, si bé encara hui real en les societats menys desenvolupades, nascuda des del delta del Ganges a l’Índia, i sense la globalització actual, van arribar a Europa delmant la seua població. Xàtiva no va estar absent d’aquest fenomen sanitari i en les diferents onades de la mateixa durant el segle XIX, va reduir de manera crítica la seua població.

Aquest volum indica la realitat de les dues primeres i més dramàtiques del segle XIX posant l’accent en les mesures que es van organitzar des de la societat xativina de l’època per a enfrontar-se a elles i reduir els seus efectes mortuoris.

WhatsApp Portal de Xàtiva