El pròxim dilluns 25 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala Chuliá Campos del Col·legi de Metges de València (Av. de la Plata, 34, València) la presentació del llibre «Malaltia i Societat a Xàtiva durant el Segle XIX: Les epidèmies de còlera de 1834 i 1855», una obra del Dr. Antonio López Alemany, metge especialista en oftalmologia i professor de la Universitat de València.
L’acte comptarà amb la participació de reconeguts experts en història i medicina:
- Dra. Rosa Ballester Añón, catedràtica d’Història de la Medicina a la Universitat Miguel Hernández d’Alacant i vicepresidenta de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.
- Dr. Germán Ramírez Aledón, catedràtic d’Història, exdirector de l’Institut d’Educació Secundària Josep de Ribera de Xàtiva i professor associat de la Universitat de València.
- L’autor de l’obra, Dr. Antonio López Alemany.
Sinopsi del llibre
El llibre analitza com les epidèmies de còlera del segle XIX, una de les més devastadores de la història, van impactar Xàtiva en les seves dues primeres onades, especialment la de 1834 i 1855. Aquesta malaltia, originària del delta del Ganges, es va estendre per Europa tot i l’absència de la globalització actual, causant un descens dràstic de la població. L’obra destaca les mesures preses per la societat xativina de l’època per mitigar-ne els efectes devastadors, oferint una visió clara sobre com les epidèmies van influir en l’organització social i sanitària de la ciutat.
En finalitzar la presentació, els assistents tindran l’oportunitat de sol·licitar la signatura d’exemplars per part de l’autor.