Ontinyent reactiva el pla municipal per evitar l’expansió del mosquit tigre

De juny a octubre l’Ajuntament col·locarà trampes en jardins públics, aplicarà larvicides en la xarxa d’aigües i organitzarà accions informatives i xerrades

619

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

L’Ajuntament d’Ontinyent reactiva aquesta setmana el pla municipal que es va encetar l’estiu passat per evitar l’expansió del “mosquit tigre”, espècie exòtica originària del sud-est asiàtic, potencial transmissora de diverses malalties infeccioses.

Així, des del dijous 1 de juny i fins al mes d’octubre, l’Ajuntament posarà en marxa diverses accions per vigilar i controlar la presència d’aquest insecte. Els regidors de Sanitat (Matilde Francés), Sostenibilitat (Patrícia Folgueras), i Parcs i Jardins i Aigües (Manuel Cuesta) tornen a coordinar la part local del pla que es durà a terme per fer front a l’expansió d’aquest insecte.

En aquest sentit, el Pla Municipal impulsat des del consistori ontinyentí inclourà accions de vigilància i control com la instal·lació de trampes en jardins i parcs públics amb control setmanal, i la prospecció d’embornals i xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada.

A més a més està prevista l’organització d’una xerrada el 13 de juny a les 19.30 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent per informar a la ciutadania de les mesures amb les quals pot col·laborar. Entre elles està evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

Patrícia Folgueras incidia en què “com que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d’aigua per criar, la col·laboració ciutadana és absolutament imprescindible. Totes les mesures que apliquem des de l’Ajuntament no serviran de res si els veïns i veïnes no actuen al seu dia a dia, evitar la proliferació d’aquest insecte és una responsabilitat de totes i tots”, concloïa.

WhatsApp Portal de Xàtiva