Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

L’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa una campanya contra les agressions sexistes vinculades a l’oci festiu en la ciutat. “Respecta’m, sense un si es un no” és el títol de la iniciativa organitzada per la regidoria d’Igualtat i Dona, que comptarà amb la implicació de la resta de regidories així com d’entitats relacionades amb l’oci local, com ara associacions de comerciants i hostelers.

La iniciativa era presentada hui en una roda de premsa on la regidora de l’àrea, Paula Garcia, explicava que “a Ontinyent no s’havia treballat mai en l’àmbit específic de les agressions sexistes en espais d’oci, tenim constància de denúncies al respecte i pensem que era important posar en marxa una campanya com aquesta. ‘Respecta’m, sense un si es un no’ es centra en formar i conscienciar a tota la població en matèria de perspectiva de gènere, i així eradicar les agressions sexistes, formant persones capacitades que siguen de suport davant qualsevol agressió sexista”, assenyalava.

La regidora explicava que la campanya té dos eixos de treball: el primer d’ells és la promoció mitjançant material gràfic. Des de l’equip de l’àrea d’Igualtat i Dona, Delia Celada explicava que “es pretén arribar a la població amb missatges de conscienciació a través de cartells, protocols de barres, adhesius, polseres, distintius, etc. que estaran presents a les festes municipals que acullen a major quantitat de persones”. Tot amb frases vinculades a l’oci com “la meua manera de vestir no es excusa”, “beure massa no es excusa”, “només el si es si”, “balle per divertir-me i no per provocar-te” o “el meu escot el trie jo”. També es farà arribar aquest material gràfic als diferents centres educatius per continuar amb la tasca de sensibilització contra les agressions sexistes.

El segon eix de la campanya és la creació d’una xarxa de comerços, bars i establiments adherits, que comptaran amb el distintiu «Espai lliure d’agressions sexistes» per activar un protocol d’actuació contra l’assetjament sexual i aplicar-lo als diferents espais d’oci que participen. La técnica d’Igualtat Neus Rubio explicava que “aquesta tasca requereix de formació contra la violència sexista, formant a les persones que treballen en aquests esdeveniments, i siguen conscients i coneixedors del protocol d’actuació front un cas d’agressió sexista que els anem a facilitar”.

El regidor coordinador de de l’àrea d’Educació, Esports, Joventut, Igualtat i Coooperació, Óscar Borrell, felicitava “a la regidora i a tota l’àrea de dona i igualtat per les activitats que estan organitzant-se, una campanya que ja va estar present en la fira de l’estudiant dins la setmana pedagògica que vam organitzar des de la regidoria d’Educació. Els instituts també estan treballant en esta matèria, i des de la vessant educativa pensem que s’ha de continuar per aquest camí”, assenyalava.

Paula García agraïa la implicació d’altres regidories com la de Política Econòmica, explicant que “ens vam reunir amb el regidor Pablo Úbeda i això ens va servir per mantenir un encontre amb les associacions de comerciants i hostelers, entitats relacionades amb l’oci ontinyentí la implicació i col·laboració de les quals és imprescindible en esta campanya”, manifestava.

La regidora afegia que «la campanya ha de comptar necessàriament amb el suport de la ciutadania i de les associacions que treballen per la igualtat al municipi perquè la eina del Punt Violeta, que serà l’expressió pràctica de la campanya, siga realment efectiva. Adherint-se totes i tots podrem fer més efectiva la lluita contra les agressions sexistes”, concloïa.

La primera fita on la campanya farà visible el Punt Violeta serà en la fira de tendes, tapes i rock, programada per al segon cap de setmana de juny (del 9 al diumenge 11). Dintre de la programació i en les franges horàries més freqüentades pel públic assistent, es comptarà amb un espai específicament dedicat a prevenir les agressions sexistes al municipi.

WhatsApp Portal de Xàtiva