Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Les regidories de Sanitat, Sostenibilitat, Parcs i Jardins i Aigües han posat en marxa un seguit d’actuacions amb les que col·labora la Diputació

L’Ajuntament ha col·locat trampes en jardins públics, aplicat larvicides en la xarxa d’aigües i organitzat accions informatives i xerrades

L’Ajuntament d’Ontinyent ha demanat la col·laboració ciutadana per evitar l’expansió del “mosquit tigre”, espècie exòtica originaria del sud-est asiàtic, potencial transmissora de diverses malalties infeccioses, que ha estat detectada en diversos punts de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que l’Ajuntament ha posat en marxa diverses accions per vigilar i controlar la presència d’aquest insecte durant el període comprés entre juny i octubre. Els regidors de Sanitat (Matilde Francés), Sostenibilitat (Patrícia Folgueras), i Parcs i Jardins i Aigües (Manuel Cuesta) coordinen la part local del pla que està duent-se a terme per fer front a l’expansió d’aquest insecte, i que reforça les accions impulsades per la Diputació de València al respecte en tota la província.

En aquest sentit, el Pla Municipal impulsat des del consistori ontinyentí inclou accions de vigilància i control com la instal·lació de trampes en jardins i parcs públics amb control setmanal, i la prospecció d’imbornals i xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada.

La ciutadania pot col·laborar aplicant una sèrie de mesures, entre les quals trobem evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantindre els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

La regidora Patrícia Folgueras incidia en què “com que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d’aigua per criar, la col·laboració ciutadana no és ja fonamental, és imprescindible. L’Ajuntament porta informant a la ciutadania des d’abans de juny perquè apliquen totes les mesures que estan a la seua mà, però no servirà de res si els veïns i veïnes no actuen al seu dia a dia. Ontinyent es construeix entre totes i tots, i evitar la proliferació d’aquest insecte és una responsabilitat que compartim i que no deguem obviar”, concloïa la regidora.

WhatsApp Portal de Xàtiva