Aquesta vesprada tindrà lloc al Saló Noble de la Casa de Cultura de Xàtiva (19 hores) la presentació d’Apemanexa, la nova associació de persones i familiars afectats per malalties neurodegeneratives adquirides i no adquirides de Xàtiva.
L’acte comptarà amb una taula redona en la qual participaran la regidora de Sanitat i Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva Xelo Angulo; el professor Doctor Especialista en fisioteràpia neurològica José Vicente Benavent; la directora d’AFA Canals Begonya Faura; i els membres actius de l’associació Laura Salinas i Hèctor Aparicio. La taula estarà moderada pel director d’Xtradio Kike Roselló.
Apemanexa és una associació de persones i familiars afectats per malalties neurodegeneratives adquirides i no adquirides de Xàtiva, amb capacitat per crear un entorn d’ajuda i suport en el trànsit d’aquestes malalties. Des de l’associació es treballa en el benestar de la comunitat desenvolupant les accions necessàries com ara la informació, la sensibilització, la coordinació, la formació i la captació de tots aquells recursos humans, materials i econòmics per al benefici i la millora en la qualitat de vida i benestar social de totes les persones afectades i els seus familiars.
«És un plaer poder acompanyar des de l’Ajuntament de Xàtiva a aquesta associació en l’inici del seu camí. Per la departament de Benestar Social és important participar d’accions com aquesta per a que la societat siga coneixedora dels recursos existents per a seguir millorant la vida dels nostres veïns i veïnes», ha manifestat la regidora de Sanitat i Benestar Social Xelo Angulo.
El professor Doctor especialista en fisioteràpia neurològica, José Vicente Benavent, ha explicat per la seua part que «demogràficament tenim una societat que en les darreres dècades ha augmentat la seua esperança de vida, i això provoca que puguen aparèixer noves patologies, entre elles, les relacionades amb la salut del sistema nerviós central. Aquests malalts crònics necessiten ajuda i per això és important la creació d’aquesta associació que vetllarà per aquestes persones i els seus familiars». Benavent ha afegit que «la fisioteràpia neurològica és molt important per a aquestes persones, ja que es tracta de pacients que necessiten d’una especialització concreta».