Davant les preocupants afirmacions en premsa del president Ximo Puig i d’altres membres del govern valencià que li donen suport, Més Compromís la Costera – la Canal reafirma la seua posició en defensa del territori de les nostres comarques. «Mamprendrem totes les actuacions necessàries per impedir que els interessos privats perjudiquen els drets públics i col·lectius» han declarat.
Més ha denunciat que, des de fa mesos, la nostra comarca es veu assetjada per projectes de macroplantes solars, línies d’alta tensió i preses quer comparteixen tots ells un tret comú: no són necessaris. «Són projectes al servei de grups inversors que volen acaparar les nostres terres i posar-les al servei dels seus interessos especulatius. Els mateixos interessos que han saquejat la nostra agricultura ara volen acaparar les nostres terres perjudicant la nostra qualitat de vida i l’entorn que ens servei de llar. La qualitat ambiental i de vida no són un capritxos de ningú, són part important del nostre benestar i salut» s’ha lamentat el partit d’esquerra.
En Més saben que és important la transició energètica, però el model que vol afavorir Ximo Puig no és el seu. «Nosaltres volem empreses locals amb projectes locals que proporcionen energia neta a la nostra comarca, no malbaratar la nostra terra i les nostres cases per a mantenir el monopoli actual que ens ofega amb els seus preus unflats artificialment» han insistit. A més a més, consideren que aquests projectes són també una «amenaça contra la nostra sobirania alimentària«. «En un moment que l’abastiment des de països llunyans està més en qüestió que mai, sembla poc intel·ligent cedir bona part de les nostres terres de llavor a projectes que les malbarataran«. Saben que la gent del nostre camp no pot més econòmicament i comprenen que els coste molt rebutjar segons quines ofertes. Però tenen també molt clar que en un context amb preus justos per al camp, la majoria no considerarien les ofertes que els estan arribant. «Per açò una de les nostres línies de treball serà la d’afavorir els mecanismes que ajuden a mantenir les nostres explotacions agropecuàries garantidores de la nostra sobirania alimentària. Una sobirania que considerem tan important com l’energètica» han explicat.
També volen fer recordatori que els fons d’inversió que estan darrere d’aquests projectes macroenergètics són els mateixos que han estat darrere de les deslocalitzacions agràries i industrials que tant han perjudicat la nostra comarca. «No podem fiar el nostre futur a aquests especuladors» es lamenten.
Des de Més van a iniciar un ronda de contactes amb la societat civil i altres partits per tal d’articular una resposta col·lectiva a aquest decret que troben que pot ser molt nociu per les nostres comarques. «És el moment de treballar pel nostre futur més enllà dels signes polítics i trobar l’interès comú que ens uneix a totes i tots» han finalitzat.