Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

  • El plenari municipal aprova per majoria el reconeixement al músic xativí, qui va morir fa vora un any
  • Aprovada també una moció per sol·licitar a la Conselleria de Sanitat catalogar el Lluís Alcanyís com a centre de difícil cobertura

El plenari municipal ha aprovat aquest dijous, amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Partit Popular i l’abstenció de VOX, el nomenament de Manolo Miralles com a fill predilecte de la ciutat, un assumpte tractat en la darrera comissió informativa social i cultural però que ja es va anunciar en març i es va tractar inicialment en el plenari del passat mes d’abril.

A aquest nomenament han manifestat la seua adhesió associacions com ara les diferents associacions culturals i veïnals de la ciutat, però també reconeguts artistes locals i autonòmics com ara els músics Pep Gimeno Botifarra, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Vicent Torrent o Miquel Gil; l’escriptor Isidre Crespo, l’actor Pau Esteve, el director de teatre Joan Vicent Cubedo, l’expert en tradició oral Jordi Reig o el vicepresident de la Societat Coral Micalet Tonetxo Pardiñas, entre d’altres.

«Agrair les mostres de suport rebudes i les 24 adhesions, algunes d’elles de gent i associacions importantíssimes de la nostra cultura. El millor homenatge que li podíem retre a Manolo és que quede sempre en el record de la nostra ciutat, un acte de justícia per a la seua figura» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

La regidora del PSPV-PSOE Raquel Caballero ha assegurat que «Manolo ha sigut un referent per a molts músics valencians perquè des dels seus inicis en la música als anys 70 ha significat la recuperació de la música popular valenciana, però també ha suposat un símbol de lluita per a molts xativins i valencians per la seua tasca de recuperació de la llengua i la cultura valenciana».

El regidor de Cultura Alfred Boluda (Xàtiva Unida) ha declarat que «en uns dies farà un any del traspàs de Manolo Miralles Molina, i aquest és un reconeixement al gran treball que va fer durant la seua vida. Va ser fundador del grup Al Tall i va posar les bases per a l’eclosió i evolució de la música en valencià actual, però també cal destacar la seua defensa per la llengua pròpia, per a eixir de la marginació i aconseguir el rang que li correspon».

Cal recordar que Manolo Miralles ja va rebre a títol pòstum, el passat any, el premi 9 d’Octubre com a reconeixement a la seua trajectòria artística i a la seua tasca de defensa i divulgació de la nostra llengua. El passat mes de març l’Ajuntament de Xàtiva va organitzar un homenatge a la seua figura amb un concert en el qual van participar grups i artistes valencians i amics de l’artista.

Al plenari municipal també s’ha aprovat una nova proposta de modificació de crèdits de 666.669 euros, amb la qual es dotarà econòmicament a partides com ara Esports, Cultura, Parcs i Jardins, Enllumenat, Participació i Medi Ambient. Aquest punt ha eixit endavant amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Xàtiva Unida i les abstencions del Partit Popular i de VOX.

Moció Lluís Alcanyís

El plenari municipal també ha aprovat una moció presentada per l’equip de govern sobre la dotació de personal sanitari en l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i en l’Àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent.

En la moció s’acorda sol·licitar a la Conselleria de Sanitat la catalogació de Xàtiva com a centre de difícil cobertura per tal de frenar la fugida d’especialistes i facilitar l’ocupació de vacants existents en l’hospital Lluís Alcanyís, a més de la sol·licitud de que la posada en marxa del futur hospital d’Ontinyent vaja acompanyada d’un increment efectiu del nombre de places d’especialistes, garantint així que els dos hospitals del departament tinguen suficient personal.

Amb aquesta moció l’Ajuntament dóna també suport a la petició de la junta de personal de cobrir de forma immediata totes les places de personal mèdic i d’infermeria que, a hores d’ara, es troben desertes tant als hospitals com als centres d’atenció primària del departament Xàtiva-Ontinyent.

WhatsApp Portal de Xàtiva