El passat 27 de març tingué lloc a València la 1ª jornada ‘#DIPTIC’ de la Diputació de València en matèria de prevenció de drogodependències en la tecnología. En aquesta jornada es va fer entrega d’una menció d’honor a l’Institut de la Llosa de Ranes, Secció de l’IES Dr. Simarro Lacabra, per la seua participació a les activitats formatives en esta matèria i l’estudi sobre les addiccions tecnològiques. En representació de l’institut anaren una part del professorat ,i des de l’Ajuntament, les Treballadores Socials.
Actualment el 90,4% de menors de 9 i 16 anys disposa de telèfon mòbil i el 92,2% té ordenador o tablet propis, dispositius que els permeten estar connectats entre 3 i 4 hores al dia. En aquest context d’ús generalitzat de noves tecnologies amb connexió a Internet, els experts insten a pares i docents a previndre l’ús de noves tecnologies des dels 7 anys, ja que entre el 65% i el 80% dels menors reconeixen que els seus progenitors no apliquen mesures freqüents de control parental. Aquestes són algunes de les dades que s’extrauen de l’informe sobre dependències a les noves tecnologies, finançat per la Diputació de València i elaborat per E-Value.
‘L‘Estudi de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en menors de la província de València’es va presentar el passat dimecres a la Sala Mutant de les Naus en la jornada ‘Diptic’, en què van participar el president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; així com els professionals que han elaborat l’estudi, com són l’assessor tècnic d’E-Value, Víctor J. Villanueva; la periodista i especialista en màrqueting online, Susana Lluna; o el catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Mariano Chóliz, entre altres.