Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat Amor Amorós ha presentat aquest dimecres la programació de l’Escola d’Empoderament que s’ha preparat des del departament per al curs 2024-2025.

La principal atracció és la participació de la periodista, divulgadora i experta en igualtat Nuria Varela, qui el proper dilluns 30 de setembre presentarà a la Casa de Cultura (19h) el seu llibre «El síndrome Borgen», i que el dimarts 1 d’octubre participarà al pati de Casa de Cultura (19:30h) del club de lectura feminista amb la seua obra «Feminismo para principiantes». A més a més, Varela també durà a terme una formació en igualtat com a eina de transformació social tant per a l’equip de govern de Xàtiva com per al personal tècnic de l’Ajuntament.

Serà la primera cita de l’Escola d’Empoderament de la Casa de les Dones, un projecte amb el qual es pretén potenciar l’empoderament femení i impulsar la seua participació sociopolítica, amb la finalitat de crear una societat més justa i igualitària. A més de ser un espai de trobada de les dones per a reflexionar, debatre i aprendre, l’escola és un lloc on compartir experiències amb dones de totes les edats i procedències, amb la possibilitat de participar i organitzar-se en col·lectius i xarxes. A la Casa de les Dones es compta amb sis espais, en els quals es duen a terme aquests tallers i xarrades: espai digital i tecnològic, espai de creixement personal, espai Dona i Salut, espai artístic i creatiu, espai d’orientació laboral i espai de lletres.

En l’espai digital i tecnològic s’oferiran tallers d’alfabetització digital i sobre l’ús bàsic de les tecnologies, a més d’oferir un servei d’atenció digital; mentre que a l’espai de creixement personal s’oferiran tallers com ara «Cuida el teu cervell i millora la teua vida», «Superar les adversitats; el poder de la resiliència» o «Assertivitat – expressió d’una sana autoestima».

Pel que respecta a l’espai dona i salut es realitzaran tallers sobre sòl pelvià i altres amb els títols «Cuidar-se és un dret, no un privilegi» i «Dona, addiccions i violència», a més de la xerrada «Problemes i formes d’evadir-se» amb la metgessa Verónica Rodríguez Jiménez. A l’espai d’orientació laboral es realitzaran tallers d’inserció laboral i a l’espai artístic i creatiu es podran realitzar els tallers «l’espai que habite», «la força de connectar amb el nostre animal tótem», «la bellesa en el quotidià» o un curs de batucada per a dones organitzat des de la Música Vella.

Per últim, l’espai de lletres s’ofereix com un espai col·lectiu a través de la paraula escrita, per a llegir a dones, per estudiar el feminisme, per escriure poesia, per recitar-la i per escoltar-se entre dones. En aquest sentit hi ha durant tot el curs un club de lectura que té lloc els dilluns cada quinze dies, iniciant-se el dia 14 d’octubre. Altres tallers destacats són els de poesia oferit per Xateba (durant tot el curs), el club feminista que es reuneix una vegada al mes per llegir i compartir lectures i reflexions, i el taller sobre el poder terapèutic de l’escriptura (que tindrà lloc en maig). També és necessari destacar el servei de préstec gratuït de material bibliogràfic, documental i audiovisual.

Tots els taller requereixen inscripció prèvia (exceptuant el de lectura i l’espai d’orientació laboral), que es pot realitzar online o presencialment a Casa de les Dones, i cada participant podrà inscriure’s en un màxim de tres cursos per trimestre. L’emplenament de les inscripcions no assegura automàticament la plaça, l‘assignació de les quals es farà una vegada finalitze el termini d’inscripció i s’informarà a les persones corresponents. Les preinscripcions als tallers s’obriran per trimestres (amb una data límit per a apuntar-se) i tindran preferència les dones empadronades a Xàtiva. Es donarà prioritat a les persones que encara no han pogut accedir a l’escola d’empoderament en els darrers anys. Les inscripcions per al primer trimestre s’iniciaran el proper dilluns 30 de setembre.

«En el camí de fer les coses per a que la societat siga més justa i igualitària, enguany volem posar el focus en la formació. La Casa de les Dones és el punt de partida de les polítiques d’igualtat de la ciutat, i aquesta escola d’empoderament ens permet participar en activitats i tallers en funció de les necessitats de cada persona», ha explicat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat Amor Amorós.

WhatsApp Portal de Xàtiva