Les «Converses a a Biblioteca» comptaran aquest dijous amb Pablo Carbonell i el seu llibre «Más allá de Úsküdar»

La novel·la del xellí aborda l’emigració i ens situa a llocs com ara Marrakech, Nova York, Lisboa o Estambul

52

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Aquest dijous 16 de gener a les 19 hores tindrà lloc a la sala de conferències de la Casa de Cultura una nova cita emmarcada en el cicle «Converses a la Biblioteca» amb la presentació del llibre «Más allá de Úsküdar», de Pablo Carbonell Dolz. En l’acte es comptarà amb la presència de l’autor junt amb Lola Novella i Isabel Martínez.

«Más allá de Úsküdar» és la història d’un jove que emigra amb la seua família els primers anys dels seixanta a París. Inicialment s’enfronta a les dificultats que generen una nova cultura i idioma però, no obstant això, serà seduït per la capital francesa i els personatges que van apareixent a la seua vida. Es tracta d’una novel·la de formació i aprenentatge que transcorre en llocs tan diferents com Marrakech, Nova York, Lisboa o Estambul.

Pablo Carbonell Dolz (1947, Xella), és fill de l’emigració espanyola. Va realitzar els seus estudis secundaris a l’Institut José de Ribera de Xàtiva i al Liceu Espanyol de París. Freqüentà l’Institut d’Estudis Polítics abans de tornar a València. Llicenciat en Filologia Moderna, Catedràtic de Francès i Doctor en Filologia Romàntica amb tesi cum laude “El paisatge imaginari a les Fleurs du mal” de Charles Baudelaire, ha dedicat la seua vida a la docència a Instituts d’Ensenyament Secundari i a la Universitat de València com a professor associat. En l’exercici de la tasca docent, ha treballat a centres de la Comunitat Valenciana, a l’Institut Espanyol d’Andorra i al de Lisboa com a professor d’anglès, ambdós dependents de l’educació a l’exterior del govern espanyol, participant també en grups de innovació pedagògica amb l’elaboració de materials didàctics per a la Generalitat Valenciana. A més a més ha intervingut com a ponent a congressos i jornades amb publicacions diverses.

WhatsApp Portal de Xàtiva