L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins s’ha convertit en el primer municipi en l’àmbit autonòmic que ha aprovat una ordenança per a la producció d’energia solar fotovoltaica i així complir amb els objectius europeus i de la futura Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica. Aquest model d’ordenança, aprovada el passat 1 d’octubre, estableix una regulació d’àmbit municipal que promou i incentiva la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.
Les mesures per a impulsar i agilitzar la implantació d’instal·lacions per a l’aprofitament de l’energia renovable van ser aprovades en l’últim ple i amb això l’Ajuntament alcudià s’obri a la transició ecològica potenciant l’energia renovable tant en els particulars com en les empreses.
En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, ha assenyalat que aquesta ordenança aprovada per unanimitat per tota la corporació municipal “a banda de facilitar i agilitzar el tràmit per a l’obtenció d’autoritzacions va lligada de la mà d’una bonificació fiscal per a aquelles persones o empreses que vulguen instal·lar aparells elèctrics per a l’aprofitament de l’energia solar i eòlica a les seues propietats”.
Pel que fa a la bonificació a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres serà d’un 90%. I pel que fa a l’Impost a les Grans Empreses amb domicili fiscal a l’Alcúdia de Crespins la bonificació serà d’un 30% de la quota íntegra municipal durant els cinc anys següents ocupant un mínim del 70% de la superfície possible.
Amb aquestes bonificacions, des de la Regidoria d’Urbanisme, Gestió de Residus i Medi Ambient es pretén “potenciar l’augment de les energies renovables al municipi i també reduir la petjada de carboni que s’emet a l’atmosfera”. A més a més, de complir el pacte de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030 i els diversos indicadors emmarcats en els objectius de reducció d’emissions i neutralitat en 2050.