L’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el regidor dEsports Pedro Aldavero van visitar ahir matí el Campus de Parabàdminton que durant aquesta setmana s’ha organitzat al pavelló de voleibol per part del Club Bàdminton Xàtiva.
En les últimes temporades, l’entitat esportiva de la ciutat ha reforçat el seu compromís de difusió del bàdminton entre tots els sectors socials, realitzant una estreta col·laboració amb l’entitat Relleu Paralímpic, organitzadora junt al club d’aquest campus.
El president del Club Bàdminton Xàtiva, Javier Alcázar, ha explicat que durant cada jornada han visitat el campus diversos centres ocupacionals. En la jornada d’ahir dimecres la visita va córrer a càrrec del Centre Ocupacional d’Ontinyent, mentre que hui dijous ha estat el torn del Centre Ocupacional la Costera de Xàtiva. Durant aquestes jornades, els jugadors del club realitzen diversos exercicis pràctics junt amb membres d’aquestos centres. En la jornada de dilluns el jugador paralímpic de bàdminton Thomas Wandschneider, que pertany al Club Bàdminton Xàtiva, va compartir una estona amb els participants abans de viatjar fins a Alemanya per tal de preparar-se de cara a les Paralimpíades del proper any.
“Cal aplaudir la iniciativa perquè activitats com aquestes posen en valor la integració i l’esport inclusiu, que sempre és positiu per a la ciutat. Esperem que es mantinga amb el temps, ja que al remat dóna una visió als esportistes sobre la necessitat que tenen altres persones i que dins de l’esport també hi ha que treballar aquesta necessitat”, ha declarat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà durant la visita.
Per la seua part el regidor d’Esports, Pedro Aldavero, ha manifestat públicament el seu agraïment al Club Bàdminton i a Relleu Paralímpic per la iniciativa i ha manifestat que “ha estat una experiència molt motivadora veure conjuntament als jugadors del Club amb els membres del Centre Ocupacional, gaudint de l’esport”. Aldavero també ha animat a la resta de clubs “a sumar-se a aquests tipus d’iniciatives”.
L’activitat ha tingut quasi 60 participants en aquesta edició, tal i com ha destacat Celia Maestre, de Relleu Paralímpic: “estem molt contents perquè el campus està sent una meravella i i està havent una participació molt bona. Poder comptar amb xics i xiques amb diversitat funcional que acudeixen durant tota la setmana permet donar una visibilitat i contribueix a la cerca de la igualtat real, que és el realment important en aquest tipus d’activitats”, ha destacat.
Demà divendres serà l’última jornada d’aquest campus, en la que està previst un torneig inclusiu en format de dobles, amb parelles conformades per un jugador del club i per una persona d’algun Centre Ocupacional.