L’Ajuntament de Xàtiva rep dues subvencions destinades a les escoles taller

Les ajudes, emmarcades en el programa AVALEM, permetran executar els projectes «Escorxador viu 2021-2022» i «Joventut amb futur» per a menors de 30 anys

77

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut dues subvencions per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinades a les escoles taller i incloses dins del programa T’AVALEM, les quals sumen un total de 482.716,8 euros.

La primera d’aquestes ajudes està destinada a la realització del programa mixt d’Ocupació-Formació garantia juvenil «T’avalem l’Escorxador Viu 2021-2022». Per a aquest programa la Conselleria aportarà 241.358,4 euros mentre que altres 15.000 procediran d’aportació municipal.

En aquest programa de rehabilitació de l’Escorxador participaran un total de 10 alumnes d’entre 16 i 30 anys amb un any de contracte (1.920 hores) i amb la finalitat de facilitar la seua qualificació i inserció laboral combinant la formació amb la realització d’obres o prestació de serveis. Els participants es formaran i treballaran principalment en operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes.

L’altre taller porta el nom de «Joventut amb futur» i compta amb una subvenció de 241.358,4 euros per part de Conselleria i 5.000 euros d’aportació municipal. Es tracta d’un projecte destinat a menors de 30 anys desocupats de llarga duració per tal de millorar la seua ocupabilitat amb un mixt d’ocupació i formació. Es podran beneficiar també un total de 10 alumnes i els participants es formaran en operacions de gravació i tractament de dades i documents i en activitats administratives en relació amb el client.

«Aquestes subvencions ens permetran afavorir l’ocupació juvenil en els menors de 30 anys, i a més en dos vessants diferents que poden respondre a diferents motivacions d’ocupació» ha expressat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha afegit que «ja vam demostrar i continuem demostrant amb el Pla Millenial la preocupació d’aquest equip de govern pel que fa a l’atur juvenil, i ara ho tornem a fer gràcies a aquestes ajudes que fan veure el treball incansable que hi ha darrere per tal d’aconseguir que les persones joves troben el seu lloc al mercat laboral i puguen desenvolupar així una vida totalment normalitzada».

En ambdós casos els tallers tindran una durada de 12 mesos, equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, la qual també està dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, amb un mínim del 25% de durada dedicada a la formació. Els joves interessats en aquests programes hauran d’estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

WhatsApp Portal de Xàtiva