La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, es va reunir ahir amb la presidenta i membres de Creu Roja Xàtiva per tal d’avaluar les accions dutes a terme en els darrers mesos i buscar vies de col·laboració de cara al mig i llarg termini a la ciutat.
«Hem treballat conjuntament amb ells des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, i ara ens hem reunit per avaluar totes les intervencions compartides i per trobar nous espais de col·laboració amb una entitat de gran tradició a la nostra ciutat en la defensa dels drets de les persones més desfavorides», ha expressat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.
L’Associació ha presentar el seu informe anual del passat any 2019 i també el Pla de resposta front al coronavirus, amb totes les accions realitzades des del passat mes de febrer.
Pel que fa al Pla de resposta davant la pandèmia, en dades fins al 31 de maig, Creu Roja va realitzar un total de 4.642 activitats. Es va atendre un total de 474 telefonades de prevenció en salud, a més de realitzar 1.869 entregues de béns de primera necessitat i 337 telefonades de seguiment a persones que viuen assoles. També es van efectuar 35 accions de formació, 159 atencions directes i recolzament psicològic i 1.943 entregues de productes a persones en situació de risc. La intenció de Creu Roja és arribar a més de 3.500 persones de Xàtiva fins al proper mes de desembre.
«Per a nosaltres, la Creu Roja està sent un agent social clau, més encara amb la situació que hem travessat amb el decret d’alarma amb el qual s’han produït situacions d’emergència en moltes famílies i en persones vulnerables», ha destacat Xelo Angulo, qui ha felicitat a l’associació «per la tasca desenvolupada i per la seua dedicació, sobretot en uns temps tant difícils com el que estem travessant».
Informe 2019
Creu Roja també va fer entrega de l’informe anual corresponent al passat any 2019, exercici en el que es va intervenir amb un total de 8.713 persones (3.601 ateses i 5.112 participants en accions de sensibilització).
L’associació també ha destacat que més de la meitat de la inversió va a parar en persones en situació d’extrema vulnerabilitat, tot i que també s’ajuda als immigrants i a les persones majors, invertint a més en la sensibilització, captació i gestió del voluntariat, la intervenció i inclusió social, i la formació tant interna com externa.