L’Ajuntament de Xàtiva ha donat a conèixer les xifres totals en referència a les ajudes d’emergència gestionades des de l’inici de l’Estat d’Alarma, aprovades i concedides pel departament de Benestar Social, i que ja han estat abonades a les famílies inicialment en bons d’alimentació i posteriorment en una transferència basada en un model combinat en funció del tipus de família demandant.
En total, fins a finals el mes de maig, s’han valorat un total de 767 sol·licituds, de les quals s’han aprovat un total de 487 amb 323 famílies ateses, el que ha suposat una inversió total de 98.655 euros. La subvenció per part de la Generalitat Valenciana per a gestionar aquestes ajudes d’emergència ha estat per valor dels 63.406 euros, pel que l’Ajuntament ha hagut d’abonar 35.249 euros de fons propis. De fet, degut a les sol·licituds ateses en les últimes comissions i a la previsió de la situació en els propers mesos, s’ha procedit a injectar 60.000 euros de la partida que estava destinada a la Fira per tal de fer front a les despeses de Benestar Social de cara als mesos d’estiu.
«Les prestacions econòmiques individualitzades per a emergència han estat distribuïdes en aquelles destinades a l’alimentació, en el servei d’ajuda a domicili i en l’ajuda a les persones sense sostre, que en el cas de Xàtiva han sigut entre 1 i 3 persones per a les quals s’ha habilitat l’espai al carrer Engai amb dotació de mobiliari i de serveis essencials», ha manifestat la regidora de Benestar Social de Xàtiva, Xelo Angulo.
Angulo ha indicat també que al llarg d’aquests mesos no solament s’ha atès a famílies habituals del departament, sinó que també s’han posat en contacte des del departament de Benestar Social amb entitats com ara Càrites, Gent de la Consolació, AVSA i els diferents agents en donació d’aliments per tal de canalitzar les ajudes a través de l’Ajuntament de Xàtiva. «D’aquesta manera hem aconseguit tenir la foto fixa de la situació real a la ciutat en tot moment, aconseguint donar una resposta adequada», ha explicat.
També s’ha col·laborat al llarg d’aquestes setmanes amb Creu Roja, entitat que ha facilitat kits d’alimentació i higiene bàsica a les famílies amb més necessitats, durant el temps que durava la valoració i el pagament de les ajudes. «La política d’alimentació d’aquest ajuntament no ha anat a un model de menjador social de caritat, sinó a atorgar diners per a l’autogestió i la dignificació de la persona i de les famílies, justificant les necessitats per a poder renovar l’ajuda», ha assegurat la regidora Xelo Angulo.