LA UNIÓ de Llauradors dóna suport a una campanya per a la venta del caqui

Després dels resultats catastròfics i dels moviments especulatius, estos llauradors aposten per la dignitat i la justícia en les cotitzacions

116

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

LA UNIÓ de Llauradors dóna suport a una campanya informativa en la qual una sèrie de productors de caqui de la Comunitat Valenciana expressen la seua intenció de no vendre en el camp la seua pròxima collita per davall de 0,35 euros/kg, amb l’objectiu final de conscienciar a la resta de la necessitat d’obtindre un preu just.

Els llauradors mostren així el seu cansament després dels mals resultats de les últimes campanyes i, sobretot, de la passada on les cotitzacions han sigut ruïnoses fins al punt de considerar-se com la pitjor de la història, amb uns preus un 60% més baixos que l’anterior que ja havia sigut molt dolenta.

Cal assenyalar que per exemple en les últimes setmanes de novembre i primeres de desembre, dates clau de la campanya, el preu que rebia un productor era de 9 cèntims per kg, molt lluny dels costos mínims de producció.

D’aquest malestar latent entre els productors sorgeix aquesta campanya, després de veure com un xicotet grup d’operadors especuladors desitgen controlar tota la cadena del caqui i no deixar pràcticament res per als llauradors.

A més, els costos de producció en aquest cultiu han augmentat en els últims temps degut sobretot a les plagues i malalties i la falta de productes fitosanitaris adequats per a fer-los front a causa de les restriccions europees, condicionants que han minvat el rendiment productiu de la fruita.

En un dels vídeos un llaurador arriba a assenyalar que “no pensa regalar ni els seus coneixements, ni el fruit del seu treball ni la meua dignitat com a productor. Enguany qui vulga caqui haurà de pagar un preu just per això”.

En un altre una productora indica que “el caqui ens ha permés viure amb dignitat del nostre treball fins ara, però ja s’ha començat a especular i pretenen que venguem per davall dels costos de producció».

WhatsApp Portal de Xàtiva