La Torre de Lloris compta des d’aquesta setmana amb unes noves instal·lacions biosaludables destinades a la pràctica de l’exercici físic per part dels veïns i veïnes, les quals han suposat una inversió de 8.900 euros. En concret s’ha col·locat un volant i una bicicleta biosaludable i un worlout exterior de calistènia, els quals s’han ubicat a l’avinguda Miralbó, junt al bar del poble.
«Continuem invertint en la qualitat de vida a les nostres pedanies. Ja és una realitat una de les peticions més demandades pels veïns i veïnes de la Torre. Amb aquestes noves instal·lacions, tant la gent jove com la gent major podrà realitzar exercici a l’aire lliure, una activitat molt recomanable per part de les autoritats sanitàries», ha manifestat el regidor de Pedanies Pedro Aldavero.
Aquestes noves instal·lacions s’uneixen a altres que l’Ajuntament de Xàtiva ha anat duent a terme en altres indrets com ara la pedania d’Annauir o a quatre parcs de la ciutat: la Glorieta de José Espejo, el jardí de Sariers i els parcs del Passeig del Ferrocarril i Anita la Comare. Es tracta d’iniciatives dirigides a afavorir la pràctica d’exercici físic a l’aire lliure entre els sectors de major edat de la població. Les quatre instal·lacions anteriors comptaren amb un preu de licitació de 19.349,16 euros.
Estudis científics avalen la necessitat de facilitar l’accés a espais i instal·lacions per a la pràctica regular de programes d’activitat física per a les persones majors. Per donar resposta a aquesta necessitat apareixen en les ciutats els parcs saludables, també anomenats circuits biosaludables. Aquests equipaments urbans aposten per una nova filosofia de vida saludable per a aquest sector de la població, proposant exercicis de treball físic de totes les parts del cos, així com l’estimulació d’altres capacitats com ara l’equilibri, la coordinació, la força, l’elasticitat, la mobilitat i l’agilitat.
Amb la correcta utilització del circuit saludable s’aconsegueix mantenir la mobilitat articular, millorar la força muscular, treballar la coordinació i la destresa oculomanual, millorar les funcions cognitives, sensorials i motrius del cervell, a més de la funció respiratòria, cardiovascular o digestiva i, no menys important, aconseguir la interacció social entre les persones usuàries de les instal·lacions, afavorint un ambient recreatiu, d’integració i de cohesió social.