L’oferta formativa de l’Escola Ciutadana Toni Cabezón s’iniciarà el 28 de febrer amb el curs “L’ús de les noves tecnologies, la comunicació, difusió externa i treball en xarxa de les associacions”, on es treballarà les noves formes de comunicació tant interna com externa de les entitats, donant pautes per optimitzar i millorar la comunicació de les associacions de la ciutat, a més de facilitar eines i programes online que ajuden al treball en xarxa entre les persones membres d’una entitat.
Per al mes d’abril, dia 11, s’ha programat un curs introductori a la mediació veïnal, com a eina alternativa a la resolució de conflictes basada en la comunicació, el diàleg i la convivència. Finalment el 13 de juny es realitzarà un curs sobre “El bé comú, la col·laboració i la participació interassociativa” amb l’objectiu de facilitar estratègies per a l’elaboració d’iniciatives col·laboratives i autogestionades que facen front a inquietuds pròpies del moviment associatiu i que milloren la qualitat de vida de Xàtiva.
Per a Miquel Alcocel, Regidor de Participació Ciutadana, “aquesta nova programació és el resultat de les demandes que ens han fet des del propi moviment associatiu en vistes a millorar el seu treball voluntari. Millorar la comunicació per a que els seus projectes tinguen una major repercussió a la ciutat, conèixer tècniques per a la búsqueda de solucions dialogades i fer possible una major relació entre entitats que generen nous projectes és en definitiva l’objectiu d’aquesta nova programació de l’Escola Ciutadana Toni Cabezón”. El regidor recorda que “aquesta escola formativa municipal per a la participació i l’associacionisme va nàixer al mes de setembre i ja són al voltant d’un centenar de persones les quals han participat a alguna de les seues activitats”.