El Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança acollirà aquest dijous la 4ª Universitat de Primavera de Xàtiva, amb el títol «La governança i gestió del turisme cultural». La jornada serà un punt de trobada entre docents, professionals, estudiants i ciutadans de Xàtiva i del seu entorn pròxim, i s’emmarca en la conjuntura sanitària actual i les seues repercussions sobre la manera de fer turisme i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió i promoció de turisme cultural.
Xàtiva forma part de la xarxa d’Universitats Estacionals de la Universitat de València, un programa impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en la que estan presents una vintena de localitats valencianes. L’eix d’aquesta edició serà la governança i la gestió del turisme cultural que centrarà la seua atenció a la comarca de la Costera.
A les 9:30h tindrà lloc la inauguració de la jornada a càrrec de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, al vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV Jorge Hermosilla, el coordinador de la Universitat de Primavera de Xàtiva de la UV Gregorio Garcia, el director de l’Oficina de Caixa Popular a Xàtiva Christian Cintrano i un representant de la Diputació de València.
També participaran dos dels principals docents investigadors de la Universitat de València pertanyents al departament de Geografia i amb gran experiència en el camp de la governança i la gestió del territori. D’una banda Rubén Arnandis Agramunt parlarà del compromís públic-privat per a una gestió eficient del turisme cultural i Miguel Antequera Fernández intervindrà per explicar els recursos turístics territorials valencians, centrant-se en la situació de la Costera.
Després de la pausa, tindrà lloc una taula redona amb la participació de professionals del sector a la comarca per compartir les diferents visions des d’una perspectiva local i comarcal. Participaran la regidora de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero, el gerent de Turisme de la Mancomunitat de la Costera-Canal Josep Tortosa, el Director General del Celler del Roure Pablo Calatayud, la gerent del grup d’Acció Local Caroig-Xúquer-Serra Grossa Pepa Tornero i el professor del departament de Geografia de la UV Rubén Arnandis.
L’entrada a aquesta jornada és lliure i no és requisit imprescindible realitzar la inscripció telemàtica que s’ofereix a la pàgina web de la Universitat de València, encara que es recomana per a la previsió de l’expedició de certificats d’assistència. Els certificats seran enviats per correu a l’adreça postal indicada en la inscripció en un termeni màxim de 6 mesos.