La Font de la Figuera implantarà el contenidor marró per a 100 famílies

121
  • Este nou projecte busca reduir un 25% les tones de residu mesclat per a 2021, buscant el 65% que marca la Unió Europea
  • El veïnat del barri de les Coves i els carrers Blasco Ibáñez i Capurutxo serà el primer en tindre el cinqué contenidor, que prompte s’implantarà a tot el municipi.
  • A l’illa de compostatge comunitari es convertirà el residu orgànic en compost per als jardins del veïnat i de la Font de la Figuera.

L’ajuntament de la Font de la Figuera es caracteritza des de fa anys per potenciar el reciclatge i la reducció de residus, buscant sempre la millora de la gestió i la baixada de tones que s’envien a les plantes del COR V-5.

En novembre de 2017, 53 famílies i 3 restaurants començaven amb el projecte pilot del Compostatge Domèstic, apartant les restes de menjar a la seua compostera, i així, prevenint moltes tones de residus anuals que no van al contenidor de residu mesclat.
Ademés, la implantació dels Ecoparc Mòbils del COR en gener de 2018 facilitava a la població la separació de moltes deixalles que abans acabaven al contenidor de residu mesclat.

Ara es dona un pas més, posant en marxa altre sistema de prevenció de residus, el Compostatge Comunitari, a través de la implantació del contenidor marró, i que aportarà la fracció orgànica a l’Illa de Compostatge.

La Font de la Figuera és un dels quatre municipis de la zona COR que compta amb esta instal·lació de prevenció de residus, facilitant així la baixada de tones que s’enviaran al contenidor mesclat i, per tant que haurien de tractar-se a les plantes col·laboradores del COR i, per tant, es carregarien a la taxa. D’esta manera s’avança en la prevenció de residus municipals, convertint-los en compost per a jardins públics i privats.

Així, cent famílies de la Font, de la zona del barri Les Coves i els carrers de Blasco Ibáñez i el Capurutxo, començaran a utilitzar el contenidor marró de fracció orgànica, que a finals de 2021 s’implantarà a tot el poble.

L’Ajuntament presentarà aquest projecte este divendres 27, a les 12:30 hores, al teatre Joan de Joanes, com exemple de bones pràctiques municipals en gestió de residus, a l’acte que ha organitzat el COR V-5 dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Ademés, es presentarà l’Estratègia de Biorresidus i la Guia de Compostatge que ha realitzat la Universitat Miguel Hernández per al COR, i també la nova imatge que utilitzarà el COR V-5 per als 93 municipis de la seua àrea de gestió, i que pretén ser clara i directa per facilitar a la ciutadania la separació dels residus a les seues cases.

L’acte comptarà amb la participació de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà Herrera; la vicepresidenta de la Diputació i diputada de Medi Ambient, Maria Josep Amigó Laguarda; el Director General del Cambio Climático y Calidad Ambiental, Joan Piquer Huerga; i la gerenta del COR V-5, Elba Montes Vadillo. I de l’alcalde de la Font de la Figuera i president de la Comissió de Biorresidus del COR, Vicent Muñoz i Jordà.

L’acte, previst inicialment al Jardí del Verdoso, es trasllada al teatre Joan de Joanes atenent a les previsions de pluja i en compliment de totes les mesures de prevenció marcades per les autoritats sanitàries.

Eixa mateixa vesprada, a les 17:00 hores, està previst exposar el projecte al veïnat de la Font. La trobada estava prevista al carrer Blasco Ibáñez també es traslladarà teatre.
Amb aquest projecte es pretén fomentar la recollida selectiva de residus i animar a la ciutadania a separar les restes orgàniques, ja que és una bona manera de contribuir a la millora del medi ambient i també d’estalviar diners.

Per altra banda, demà, l’alcalde de la Font acompanyarà a la gerenta del per comprovar l’inici de les obres del nou Ecoparc fixe que s’ubicarà més a prop de la població i que han començat aquesta setmana, ubicat molt a prop de l’illa de compostatge, que es posarà en funcionament en breu.

WhatsApp Portal de Xàtiva