La carrera popular d’Aspromivise ja té el seu cartell

“#LA PRIMERA DE MOLTES”: un missatge que busca de Xàtiva una ciutat més igualitària

209

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Falta un més just per a que els carrers del casc antic de Xàtiva es tornen a omplir de corredores i corredors. Un més per tornar a juntar a persones que busquen un missatge que faça de Xàtiva una ciutat exemplar. En aquest cas, una Xàtiva que pressumisca de ciutat igualitària, on totes i tots tinguen cabuda i amb les mateixes oportunitats. I l’esport és el vehicle impulsor.

En aquesta catorzena edició, Aspromivise, amb la seua carrera, mostra el missatge que l’atleta Kathrine Switzer va donar al món participant al 1967 en la marató de Boston, una carrera en aquell moment exclusiva per a homes i on les dones tenien prohibit participar en moltes proves esportives. La carrera d’Aspromivise vol continuar aquest missatge Kathrine on l’esport és per a totes les persones, independentment del gènere, no buscant en cap moment la supremacia de cap dels dos, sinó la igualtat de tots dos.

A l’igual que en totes les edicions, el cartell d’aquesta catorzena carrera també està a càrrec del pintor xativí Joan Ramos. Un cartell on apareix el número 261 que s’ha convertit en un símbol d’igualtat, d’inspiració, motivació i empode rament.

El 261 va ser el dorsal en el que va córrer Kathrine Switzer en aquella marató de finals de la dècada dels 60 i que Ramos ha plasmat al voltant de la figura d’una dona. Un número que s’identifica amb la igualtat de gènere en l’esport.

Com deia la protagonista de la història “creuar la línia de meta en Boston no va ser el final de la carrera, aquesta és una carrera de fons per la igualtat on encara no hem aconseguit arribar a la meta”.

La carrera d’aspromivise vol ser un impuls en aquest objectiu ja que queda seguir corrent, botar barreres, superar obstacles… I, fent equip totes i tots, el camí cap a la igualtat estarà més aprop.

El proper 5 de maig Xàtiva a mes de ser una ciutat més educativa, més inclusiva, també serà una ciutat més igualitària.

WhatsApp Portal de Xàtiva