Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Aquest matí, l’Ajuntament de Xàtiva ha acollit al personal que formarà part de les dues noves escoles tallers que s’acaben de posar en marxa a la ciutat. Aquestos projectes es desenvolupen a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Amb aquestes escoles taller, ja són tres els projectes mixtes de formació i ocupació actius a Xàtiva en l’actualitat. L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Joventut, Lena Baraza, han rebut a les 26 persones que començaran a treballar i a formar-se en aquestos dos nous projectes, que compten amb un pressupost de 502.716,40 euros, subvencionats en gran part per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dins del programa T’AVALEM.

Si se suma aquesta quantitat, als 248.858,40 € pressupostats per a finançar la realització del Taller d’Ocupació “Xàtiva Treballa 21-22” trobem que actualment a Xàtiva s’estan destinant 751.574,8 € per a tres projectes ETCOTE que ocupen a un total de 39 persones durant un any.

Una de les escoles tallers que comencen a funcionar hui està destinada a la realització del programa mixt d’Ocupació-Formació garantia juvenil «T’avalem l’Escorxador Viu 2021-2022». Per a aquest programa la Conselleria aportarà 241.358,4 euros mentre que altres 15.000 procediran de l’aportació municipal.

En aquest programa de rehabilitació de l’Escorxador participaran un total de 10 alumnes d’entre 16 i 30 anys amb un any de contracte (1.920 hores) i amb la finalitat de facilitar la seua qualificació i inserció laboral combinant la formació amb la realització d’obres o prestació de serveis. Els participants es formaran i treballaran principalment en operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes. La formació d’aquestes persones s’impartirà al CCX, junt amb els actuals alumnes treballadors del taller Xàtiva Treballa. Les pràctiques formatives tindran lloc a les dependències de la Brigada d’Agricultura, mentre que l’objecte d’actuació serà la continuació de les obres de rehabilitació de l’antic escorxador per a transformar-lo en un centre de formació.

D’altra banda, l’altra escola taller que comença porta el nom de «Joventut amb futur» i compta amb una subvenció de 241.358,4 euros per part de Conselleria i 5.000 euros d’aportació municipal. Es tracta d’un projecte destinat a menors de 30 anys desocupats de llarga duració per tal de millorar la seua ocupabilitat. Es podran beneficiar també un total de 10 alumnes i les persones participants es formaran en operacions de gravació i tractament de dades i documents i en activitats administratives de relació amb el client o ciutadania, en aquest cas. Aquestos alumnes treballadors rebran la formació a les instal·lacions de Sant Agustí, mentre que les pràctiques formatives i tasques laborals les duran a terme en distints departaments administratius de l’Ajuntament.

En ambdós casos els tallers tindran una durada de 12 mesos, equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, la qual també està dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, amb un mínim del 25% de durada dedicada a la formació. A la finalització dels projectes, s’expediran els corresponents certificats de professionalitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva