Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Aules plenes, passadissos concorreguts, multitudinàries actuacions, somriures, salutacions, mirades curioses… Encara que era dissabte matí, així es trobava el Col·legi Claret el passat 25 de març durant la celebració de la seua Jornada anual de Portes Obertes. Centenars i centenars de persones van visitar les seues instal·lacions i van conèixer de primera mà la seua oferta educativa i els seus projectes d’innovació pedagògica per a poder comprovar de primera mà el lema de les jornades: “Per ells, per tu”.

L’objectiu de les jornades es va complir amb bona nota ja que tant els actuals i antics alumnes com, especialment, els futurs, van poder conèixer com es treballa, com és l’escenari i les interioritats d’un col·legi concertat amb una gran tradició educativa a La Costera i que duu sis anys consecutius inclòs en la llista dels 50 millors centres de la Comunitat Valenciana.

En l’acte inaugural, on es va projectar un vídeo time-lapse d’un dia en el centre i actuà el nou cor polifònic del col·legi, D. Pablo Valls, el director-titular va afirmar que “hui hem pogut compartir i mostrar el magnífic treball que cada dia realitzem a Claret Xàtiva. Ha sigut un dia fantàstic ple d’implicació i il·lusió de tots, on ens hem sentit, una vegada més, una gran família”.

El Col·legi Claret és un centre obert, gratuït en l’ensenyament obligatori i Infantil i subvencionat en Batxillerat. Al costat del seu ideari cristià destaca per la seua innovació educativa i infraestructures. Per açò, junt a les constants visites guiades durant la jornada, es van realitzar tallers pràctics per a mostrar el seu ampli ventall de programes com AMCO (plurilingüisme), ENTUSIASMAT (intel·ligències múltiples) o IMPLE (capacitant per a fomentar l’autoaprenentatge amb l’ús de les noves tecnologies i tablets), a més además dels projectes d’Infantil, els itineraris en Batxillerat, l’hort escolar o el gran ventall d’extraescolars.

En un context com l’actual, el Col·legi Claret obre les seues portes per a mostrar com s’educa a uns alumnes que entren amb tres anys i surten de l’escola amb 18 anys dins d’un projecte estable i continu. Un camí cap al futur que busca crear en ells una consciència d’homes i dones lliures, ciutadans que tinguen suficient capacitat crítica per actuar amb valors i participar d’una societat millor i més justa.

WhatsApp Portal de Xàtiva