Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Els germans Pou, escaladors i alpinistes mundialment reconeguts, donaran una masterclass gratuïta el dissabte 4 de setembre a Montesa. La jornada consistirà en tres hores d’escalada en roca en la paret de la Mola i una hora de xarrada amb material audiovisual a la Casa de la Cultura de la localitat.

Sabem que La Mola de Montesa és una de les zones d’escalada més concorregudes de València i tenim moltes ganes de conéixer a la gent que va per allà”, afirma Eneko Pou. A més, els germans acaben de publicar el llibre de gran èxit Aúpa Pou. Una vida encordados. “Des de l’any dos mil hem viscut moltes aventures així que compartirem moltes d’elles en la xarrada, secundats pel material audiovisual. Ho passarem molt bé”, agrega Iker.

Els germans bascos porten vint-i-un anys escalant les parets i vies més tècniques dels set continents, com El Capità, el Urriellu, Tsaranoro, The Totem Pole, La Torre sense Nom del Trango, Fitz Roy i Zerua Peak entre altres. Continuen completant expedicions alpines fora de les rutes més habituals i obrint línies noves per tot el món.

Sou considerats com uns dels millors escaladors del món. Com va sorgir la idea de fer una masterclass i una videoconferència sobre escalada precisament a Montesa, ací a La Costera?

– L’Ajuntament de Montesa, a través del nostre amic Mikel Oraá, que viu allí, va contactar amb nosaltres per a explicar-nos que dins de l’estratègia de dinamització del poble, havien pensat a organitzar una activitat relacionada amb l’escalada. Sabem que La Mola és una paret molt freqüentada per l’afició valenciana, així que acceptem la invitació encantats. Ens fa molta il·lusió compartir experiències amb la gent de la zona.

Per part vostra, segur que una d’elles serà parlar de la reeixida expedició que acabeu de completar al Perú. Aneu a Montesa quasi acabats d’aterrar. Com ha anat?

– Sí, venim de sumar una altra gran experiència de mes i mig i de moment no tenim intenció de parar. La veritat és que el balanç és bo. Estem molt contents amb l’aventura peruana completada juntament amb el murcià Manu Ponce. Hem obert quatre vies.

També hem llegit que heu tingut diversos contratemps. Què ha passat?

– Gens greu afortunadament i també cal dir que en les expedicions sempre passen coses. En aquesta ocasió, lesions, catarros i sobretot problemes estomacals. De fet, a una de les ascensions la bategem “Mal de panxa”. Això i suportar el fred de l’hivern dels Andes. Però és una zona amb un potencial enorme.

En què consistirà la jornada del dissabte a Montesa?

– Està dividida en dues parts. De nou a dotze del matí, oferirem una masterclass pràctica en La Mola i després a les sis de la vesprada, una conferència en el La Casa de la Cultura municipal en la qual ens recolzarem en material audiovisual de les nostres expedicions. Per part nostra, creiem que serà una jornada molt completa, i sobretot com he dit anteriorment, la qual cosa més ens motiva és estar amb l’afició local i conéixer les seues experiències. Sempre aprenem alguna cosa de tot el món.

Quin acolliment esperen?

– Des de l’organització ens han contat que les inscripcions es van tancar en 24 hores, així que pensem que bona. A més ens han dit que la conferència també s’omplirà. Volem donar les gràcies a l’ajuntament de Montesa, per comptar amb nosaltres per a un esdeveniment així. Es veu que tenen molt clar què volen per al seu poble i que la promoció de l’escalada siga un dels punts forts d’atracció turística, ens encanta, clar.

Parlant d’acolliment. A l’abril van presentar el seu llibre “Aúpa Pou. Una vida encordados”. Com va?

– El llibre està funcionant molt bé. Evidentment està més dirigit a gent que faça escalada i muntanyisme en general, però al final, és un llibre d’aventures i pensem que qualsevol persona pot passar una bona estona seguint aquests anys d’aventures. Hem realitzat molts projectes i encara ens queden arracades moltes més.

WhatsApp Portal de Xàtiva