Compromís Xàtiva llança una campanya per visibilitzar la tasca del CES al municipi

265

La setmana passada integrants de Compromís Xàtiva acompanyaren a les voluntàries del CES a fer la ronda d’alimentació nocturna a la nostra ciutat. Durant el transcurs de la nit, les voluntàries ens van explicar tota la tasca que feien per els gats de forma totalment desinteressada, i sempre pensant en el benestar dels felins.

L’objectiu d’aquesta acció era recaptar informació amb vistes a iniciar una campanya que done visibilitat a la tasca desinteressada de les persones que fan aquest voluntariat a la nostra ciutat.  Una tasca que permet controlar la població de gats al temps que manté el seu paper beneficiós de caça de rates i altres plagues urbanes.

Durant la ronda vam poder constatar com de dur treballen unes persones que de vegades han de fer front a situacions tenses i desagradables, ja que ens explicaren que fan torns i que les hores més perilloses son per les nits, quan van soles a llocs poc freqüentats: “Ja hem tingut algun esglai amb persones que ens increpen i ens segueixen per les nits perquè no volen que alimentem als gats”. “Tenim una companya que perfectament haguera pogut denunciar a un home per assetjament,” han denunciat “i la tasca de desacreditació de l’Ajuntament cap a nosaltres sols ha servit per agreujar la situació”.

Des de Compromís Xàtiva no entemen el per què unes voluntàries que es dediquen a alimentar i cuidar als gats dels nostres carrers poden arribar a trobar-se amb aquest tipus de desprotecció, ja que ninguna dona ha d’anar amb por pel carrer, vaja on vaja. “Ja que la senyora Sinisterra no ha volgut rebre’ns, igual li demanen audiència a Lena Baraza, per vore quina protecció pot oferir a les dones d’aquesta associació” ha declarat el nostre secretari local Ferran Minguet.

La manca de suport municipal a aquest col·lectiu, que és l’únic que realitza un treball efectiu de control de la població de felins a Xàtiva, ja s’ha fet visible amb la desaparició d’una de les colònies que estava sota el control de la voluntària que ha sigut assetjada. A més a més, hem vist com el menjar que es col·loca als punts als que es vol atraure als animals ha de ser amagat per evitar els intents d’enverinament que ja s’han produït. Considerem que és el moment que el senyor Giner faça el seu treball i done ordre a la policia d’investigar qui ha repartit verí pels jardins i carrers de Xàtiva.

Des del CES ens han traslladat també el seu agraïment a les persones que els han cedit solars per desenvolupar el seu treball. Lamentem que no haja fet això l’ajuntament “açò no deixa en bon lloc al nostre Regidor d’Urbanisme, Nacho Reig. Atés que podria proporcionar un espai més segur per als felins, però pareix que, per a aquest govern, els gats no existeixen” ha manifestat Minguet.

Fa tres anys, amb la regidoria gestionada per Compromís, es va signar un conveni entre CES i l’ajuntament que millorava la qualitat de vida dels gats a la ciutat al temps que els mantenia sota control i potenciava els seus efectes beneficiosos. A hores d’ara el govern PSPV-C’s està intentant trencar-lo per algun motiu desconegut. Potser intenten esborrar l’empremta de la gestió de Compromís o simplement és altra manifestació de la seua incapacitat al govern. El proper 31 de desembre finalitza aquest conveni i ens plantegem que passarà a 1 de gener. “Legalment tots els ajuntaments estan obligats a tindre convenis amb les CES per tractar de fer un control de plagues als municipis. Què passara l’1 de gener sense les xiques del CES? Què faran amb els gats, ratolins i panderoles de Xàtiva?” Ha declarat Minguet.

Com diu el decret 2/2008, del 15 d’abril, esta totalment prohibit matar cap animal, per tant, ens preguntem que van a fer per encarregar-se del control de plagues sense l’ajuda de les companyes del CES. “O pot ser que tinguen algun interés en acabar el conveni amb elles i contractar alguna empresa amiga com ja s’ha fet en altres governs anteriorment?” Pregunta Ferran Minguet. “Nosaltres tenim clar que el millor personal per a portar aquest treball a terme és aquell que ha estat durant anys fent-lo de forma desinteressada, ja que a dia de hui controlen on i com estan totes les colònies a Xàtiva”. Ha afirmat la secretària de sectorials Mónica Varela.

Des de Compomís per Xàtiva ens agradaria donar les gràcies a les voluntàries del CES per la tasca que estan portant a terme i, sobretot, donar-los la visibilitat i el reconeixement que es mereixen. Volem demostrar a l’Ajuntament que el CES no estan soles, que darrere d’elles hi ha una ciutat que les recolza i les acompanya.

Per aquesta raó, hem volgut traure la campanya #elsgatstambéexisteixen, per demostrar que no estan soles, que poden eixir sense por, que els gats poden tindre una vida digna a la nostra ciutat i que, per molt que tracten d’invisibilitzar-les, per a nosaltres sempre seran un exemple a seguir” ha declarat Mónica Varela.

Aquesta campanya podrà ser seguida a través de les xarxes socials del grup Compromís Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva