Xàtiva va celebrar ahir la I Fira de les Emergències, coorganitzada per l’Associació d’Estudiants de la Medicina en Emergències Sanitàries (AEMES), l’Ajuntament i la Policia Local amb l’objectiu d’apropar la sanitat i l’actuació enfront d’emergències sanitàries que puguen afectar a la població.
Al llarg del matí es podien trobar carpes temàtiques en les quals s’oferia informació detallada sobre diverses situacions d’emergència i sobre quina seria l’actuació adequada a dur a terme, oferint així una formació bàsica en primers auxilis.
Entre elles es podia aprendre com actuar en una RCP (Reanimació Cardiopulmonar) i a fer primers auxilis en xiquets i xiquetes; així com davant l’ennuegada en adults, la cura de les ferides i de les cremades o les picades i mossegades d’animals.
També havia tallers de protecció solar i com detectar un possible melanoma, embenatges bàsics, sexualitat i salut de la dona o sobre la pèrdua de consciència, síncope i epilèpsia.
La participació d’estudiants i estudiantes de Medicina i Infermeria així com de professionals va assegurar la precisió i l’accessibilitat de la informació per a totes les persones assistents.
La jornada va finalitzar amb un simulacre d’actuació enfront de una emergència i on participaren Creu Roja, els bombers i el SES (Servei d’Emergències Sanitàries).
Per a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, «Xàtiva és una ciutat segura, una ciutat tranquil·la, però sempre està bé tindre la màxima informació possible i, sobretot, reconéixer el magnífic treball que dia rere dia fan estos professionals que ens ajuden a viure més tranquils i a que quan hi ha qualsevol tipus d’emergència es puga resoldre en el menor temps possible de la millor manera possible«.