L’antic convent de Sant Domènec acull la Jornada Tècnica d’Enginyeria Hospitalària de la Comunitat Valenciana que centra el seu contingut en esta edició en la més recent tecnologia posada a disposició d’esta professió específica en centres sanitaris.
L’esdeveniment, que ha reunit a més de 200 professionals de l’enginyeria procedents de diferents centres hospitalaris de tota la Comunitat Valenciana, ho organitza l’Associació Valenciana d’Enginyeria Hospitalària i enguany ha cedit el testimoni de coorganitzador al departament de salut Xàtiva-Ontinyent.
Esta edició, titulada ‘La quarta revolució en l’enginyeria hospitalària’, té com a objectiu donar a conéixer totes les ferramentes tecnològiques disponibles en l’actualitat per a dur a terme el treball d’enginyeria que desenrotllen estos professionals en les infraestructures sanitàries.
Entre els temes més destacables que han tractat figura la intel·ligència artificial amb les seues possibilitats per a l’abordatge del treball d’enginyeria i anticipar i previndre fallades. També l’esdeveniment ha servit per a donar a conéixer tots els últims avanços tecnològics com el ‘Machine Learning’ per a potenciar i ampliar les capacitats del matenimiento industrial i el ‘Desenrotllament de bessons digitals’ per a provar i simular canvis en un entorn virtual abans de portar-los a cap.
El col·lectiu d’enginyeria hospitalària mostra així el seu interés per conéixer tots els avanços tecnològics per a la seua aplicació en el treball diari que exercixen en el manteniment i gestió de les infraestructures hospitalàries i d’altres centres sanitaris.
A l’acte d’obertura d’esta jornada ha acudit la subdirectora general d’Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Juana Belmar, mentres que a la clausura de la mateixa ha acudit el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Pedro López Redondo.
La jornada ha servit també per a compartir experiències entre unitats d’enginyeria hospitalària de tot el territori valencià.