El Servei d’Atenció de la Casa de les Dones va rebre al llarg de 2020, malgrat les restriccions esdevingudes per la pandèmia a partir del mes de març, un total de 1.449 atencions personalitzades tant de forma presencial com via telèfon o per videotrucada en cas de no poder produir-se físicament.
El Servei d’Atenció de la Casa de les Dones realitza diferents intervencions d’informació i atenció a les dones, amb una atenció especialitzada de forma individual i confidencial amb relació a l’exercici dels seus drets en tots els àmbits relacionats amb la seua vida laboral, social, personal i familiar. Entre els diferents serveis que es presten es troba l’assessorament jurídic, l’atenció psicològica, la intervenció especialitzada per a dones víctimes de violència de gènere i atenció i protecció per a aquestes víctimes a través del programa de teleassistència davant situacions d’emergència de dones amb una ordre de protecció.
Aquest servei d’atenció, que efectua el psicòleg municipal destinat a aquesta instal·lació, es va iniciar a principis del passat any 2020, i ha suposat una mitjana de 120 atencions al mes. De les vora 1.500 atencions realitzades, 58 han sigut a víctimes de violència de gènere.
“Considerem el servei que prestem a la Casa de les Dones essencial, i així s’ha demostrat al llarg del confinament i postconfinament, oferint els serveis de la casa de manera continuada i segons la situació sanitària ens ho ha permés”, ha explicat la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, qui ha afegit que “el darrer any vam augmentar el personal de la Casa de les Dones amb la intenció d’oferir un servei professional multidisciplinari per a les diferents situacions complicades que poden estar vivint les dones de la nostra ciutat, i considerem que en aquest moment d’inestabilitat encara és més important continuar oferint-lo”.
A més a més cal destacar que des del moment en que es van reobrir totes les instal·lacions municipals, es van reprendre els cursos i activitats que s’ofereixen a la Casa de les Dones. Els cursos d’informàtica es van adaptar a les condicions de seguretat necessàries (màxim de 10 persones amb distància mínima, ús obligatori de mascareta i desinfecció d’aules), i es van realitzar càpsules formatives en programes com ara Zoom per garantir l’accés de totes les dones a aquests serveis en cas d’un nou confinament o majors restriccions.