EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Mercat d’Ací va sorgir amb una doble intencionalitat, d’una banda, crear un espai diferent a l’existent fins al moment i amb unes característiques ben diferenciades a través d’un nexe d’unió amb la població com són les garrofes, producte conreat en èpoques passades i amb la collita de les quals se sufragaven les festes patronals i, d’altra banda, i no menys important, donar a conèixer i posar en valor l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Mercat d’Ací amb el seu lema “maneres sostenibles de guanyar-se les garrofes» es tractava d’una fira de productes de la terra i de proximitat que apostava per un consum responsable i ecològic i que comptava amb la col·laboració d’empreses locals, així com, subvencions de la Conselleria de Comerç.

El Mercat d’Ací , dut a terme durant tot el cap de setmana de les Festes de San Onofre, es componia per diferents llocs molts d’ells amb productes de proximitat, tallers demostratius i participatius relacionats amb el consum responsable i la sostenibilitat, xerrades sobre agricultura ecològica, jocs i contacontes, una granja interactiva on els més menuts van gaudir interactuant amb els animals , així com actuacions musicals. Una fira que comptava també amb la participació de les diferents associacions del poble, Tot això sota la perspectiva d’un món més sostenible i ecològic.

Una fira que pretenia ser un reconeixement a totes les persones que fan de la terra, de la sostenibilitat i de l’ecologisme el seu mode de vida. A més, formaven part dels cartells anunciadors persones de L’Alcúdia de Crespins a les quals es rendia un homenatge per la seva relació amb aquests valors.

Des del Grup Municipal Socialista, lamentem que el govern municipal del PP es dedique a desfer la tasca i el treball realitzat durant la legislatura anterior.

El Mercat d’Ací, va sorgir com un projecte diferenciador de les anteriors fires que es feien durant les festes de Sant Onofre i que enguany han tornat amb la denominació de “Mercaet” amb un sol dia de durada i deixant enrere la temàtica iniciada fa uns anys de conscienciació del producte de proximitat, l’economia circular i el consum responsable.

L’Agenda 2030 constitueix un full de ruta sobre la qual planificar i alinear les polítiques i estratègies buscant erradicar la desigualtat i combatre el canvi climàtic. L’acció de l’administració local i els seus governs és indispensable per a la seua exitosa implementació i per a aconseguir la implicació de la ciutadania, així com de la resta d’actors necessàriament implicats perquè l’Agenda 2030 no és el futur, és l’ara, i l’ara comença en nosaltres.

Per als socialistes el govern popular amb la no continuïtat del “Mercat d’Ací” mostra la seua nul·la sensibilitat per aconseguir un desenvolupament sostenible, així com, per complir amb els acords a nivell mundial per a aconseguir els ODS i el que és pitjor està en perill d’alinear-se amb les tesis negacionistes de l’agenda verda europea.

L’anterior regidor socialista de Promoció Econòmica i Comerç, Pedro García León, lamenta que una fira que pretenia ser diferent i atractiva, treballada durant tres edicions, on s’implicaven veïnes i veïns i que podia fins i tot millorar-se amb l’actual govern, haja desaparegut amb el govern del PP, tornant a un format més reduït i no tenint en compte temes tan importants com la sostenibilitat, l’Agenda 2030 i els ODS.

WhatsApp Portal de Xàtiva