Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El Pacte Territorial Costera-Canal finalitzà el divendres, 31 de març, el seu últim projecte experimental “Treballem a la Costera-Canal”, amb balanç molt positiu.

Al llarg dels quasi 12 mesos que ha durat, s’ha assessorat a prop de 400 persones ocupades i desocupades en l’àrea d’orientació laboral, caracteritzat per una atenció específica a les persones desempleades en risc d’exclusió social i a col·lectius desfavorits. Tot això, seguint la línia d’objectius del projecte per a incrementar la seua ocupabilitat.

Una altra de les àrees que s’ha reforçat és la referent a les atencions a persones amb diversitat funcional, que representen el 13% de les persones ateses durant aquest projecte, amb jornades i formació específica dirigides a millorar les seues competències digitals.

Cal destacar també, l’augment d’atencions a dones que representen el 59%, col·lectiu amb més dificultats degut especialment a les necessitats de conciliació familiar, en la seua gran majoria.

Com a novetat en aquest projecte, ressaltar la creació de la línia de suport a aquelles persones sense formació específica, però amb experiència laboral per a sol·licitar l’acreditació de competències professionals. Aquest col·lectiu representa el 7% de les quatre-centes persones ateses.

EMPRENEDORIA

Pel que fa a l’àrea d’empresa, s’ha continuat amb l’acompanyament a emprenedors, ajudant-los a analitzar, madurar i a posar en marxa la seua idea de negoci. Aquest servei ha inclòs l’elaboració de plans de viabilitat, la sol·licitud d’ajudes i subvencions, fins a la seua alta completa com a punt PAE autoritzat.

S’han dut a terme prop d’un centenar d’atencions, entre inicials i de seguiment, a quaranta persones emprenedores. Del total de totes elles, el 53% són homes i el 47% dones i, l’edat mitjana de les quals, és de 39 anys.

Sobre la base de la formació dels usuaris d’aquest servei, la majoria té una formació alta, un 45% tenen estudis universitaris i un 22% batxiller o grau superior d’FP. Així mateix, les empreses ja creades, també han pogut beneficiar-se del servei de mentorització en les àrees de consolidació i digitalització. Concretament, han sigut 16, dels quals la forma jurídica més comuna ha sigut la del treball com a persona autònoma i la seua residència a Xàtiva.

Cal esmentar, a més, l’acompanyament, tutorització i gestió de l’ajuda EAUTOE (ajudes a persones desocupades que accedisquen al seu ús a través de la creació d’activitat empresarial com a persona treballadora autònoma en projectes innovadors) i quatre EAUTOP (projectes territorials per al reequilibri i l’equitat).

JOVENTUT

El Pacte Costera-Canal ha continuat el seu afany per acostar la cultura emprenedora a la població més jove. L’objectiu, ha sigut fomentar l’aprenentatge del treball per compte propi, sensibilitzar sobre la cultura emprenedora entre l’alumnat de formació professional dels instituts del territori. Aquesta actuació s’ha complementat amb tallers d’autoconeixement de competències en l’àrea d’orientació laboral. El col·lectiu jove representa el 26% de les persones ateses.

«Finalitzem de nou projecte molt satisfets amb els resultats obtinguts. Una vegada més, el Pacte, que va nàixer en 2017, s’aferma com a puntal d’ajuda a la ciutadaniaper a millorar la seua ocupabilitat en el nostre territori», ha indicat la presidenta del Pacte M.a José Tortosa, qui ha destacat que “aquest projecte és un punt i seguit per a continuar creant ocupació i aliances territorials a les nostres comarques”.

WhatsApp Portal de Xàtiva