Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El Museu de Belles Arts de València proposa que la ciutadania pinten la part d’un quadre des de casa per a participar en la celebració del Dia dels Museus, el pròxim 18 de maig.

Aquesta pintura col·lectiva que altres anys ha fet el museu de manera presencial s’ha transformat en una activitat en línia pel fet que l’emergència sanitària no permet les activitats culturals i divulgatives als espais culturals.

El quadre que es pintarà enguany per almenys 110 persones és ‘L’oïda’ de Miquel March (València, c. 1633-1670), que forma part d’una sèrie al·legòrica relativa als cinc sentits realitzada pel pintor. En aquestes obres mostra la seua habilitat com a pintor de temàtica profana, i combina la pintura de gènere amb la naturalesa morta i la faula al·legòrica.

La realització d’aquesta pintura col·lectiva està inspirada en una versió democràtica dels tallers de pintura del segle XV, on els artistes tenien assistents que pintaven parts de la imatge. Per això es convida el públic a convertir-se en artistes, trencant les barreres entre artista i públic.

Com en anys anteriors, l’artista plàstica Tina McCallan serà l’encarregada de coordinar el procés d’elaboració, distribució del treball i composició final del quadre.

Les persones interessades a participar en l’activitat necessiten registrar-se en una adreça de Google consultar aquí, que estarà activa el 18 de maig, i triar la part del quadre que volen pintar a casa. Mitjançant un correu electrònic rebran una còpia d’aquesta part perquè la pinten en qualsevol tècnica: aquarel·la, oli, digital, collage sobre paper o llenç.

La imatge del quadre ja haurà sigut quadriculada per McCallan i cada participant en tindrà assignada la seua part. Quan hagen acabat la seua porció, han de prendre una foto i també, si és possible, un ‘selfie’ i tornar les fotos a través d’un altre formulari mitjançant correu.

El 18 de maig s’activarà l’adreça web per a inscriure-s’hi i, durant dues setmanes, els usuaris enviaran els seus treballs. L’artista compondrà el quadre amb tots els retalls realitzats pels ciutadans i es publicarà el resultat final en el web i en les xarxes socials del museu.

Aquest és un projecte divertit i inclusiu, adequat per a totes les edats i habilitats, l’objectiu del qual és crear interés en la col·lecció del museu i també destacar un artista en particular.

Concert de Bach

Una altra de les activitats programades per al Dia dels Museus és un concert en línia oferit per Rafal Jezierski, violoncel cosolista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, des de les sales del museu.

A través de les xarxes socials es publicarà el concert en què s’interpretarà la ‘Suite núm.1 BWV 1007 en sol major de Johann Sebastian Bach: Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet 1 i 2 i Gigue’.

WhatsApp Portal de Xàtiva