Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança acollirà aquest dimecres (19h) una taula redona sobre dones artistes, amb conferències en les quals es parlarà sobre temàtiques vinculades a l’art, la diversitat sexual i les tecnologies digitals, així com també del fet de ser dona i artista.

Les ponents seran les artistes La Rulla i Ramona Rodríguez, participants a la mostra, les quals explicaran les seues experiències i també la seua motivació a l’hora de fer art. «La intimitat és un concepte abstracte que ens permet donar valor a tot allò que forma part del món de la privacitat i del que és propi de cada individu. Si elevem aquesta intimitat a l’àmbit públic, la privacitat desapareix i el que queda és la vulnerabilitat del que cadascú ha exposat», avança La Rulla; mentre que també intervindrà Ramona Rodríguez que és una artista que elabora el seu discurs a partir de l’art sonor. La peça d’aquesta artista exposada a la mostra que es pot visitar al museu de Belles Arts recopila el soroll de sis ciutats, entre les quals es troba Xàtiva.

Aquesta activitat, organitzada per a la programació de l’Orgull LGTBIQ+ a Xàtiva 2024, està emmarcada en els actes al voltant del Museari Queer Art 7, la mostra en defensa dels drets humans i la diversitat sexual que es pot visitar al fins al proper mes de setembre al museu de Belles Arts. Aquesta exposició recull obres d’artistes de set països diferents, els quals aborden diferents dimensions com ara l’artística, la inclusiva i la tecnològica.

Entre els autors i autores es troben Agustín Miguez, Alejandro Mañas García, Alina González, Carmelo Gabaldón, Dani Torrent, Diego Marchante, Eloi Biosca, Herbert Rodríguez, Jesús Torío, Joaquín Artime, la Rulla, Leho de Sosa Manu Ramírez, Marta Pujades, Miquel Mollà, Núria López Torres, Núria Martínez Seguer, Ramona Rodríguez, Renaud de Putter, Ricard Balanzà, Robson Xavier, Sergi Llàcer, Toni Grau, Xelo Serrano i Xosé Manuel Buxán. A banda d’Espanya, alguns d’aquests autors i autores procedeixen de països com ara Argentina, Perú, Uruguai, Costa Rica, Bèlgica o Brasil.

Les activitats al voltant de l’Orgull LGTBIQ+ a Xàtiva finalitzaran el proper dimecres 17 de juliol amb l’entrega dels premis Museari Queer 2024 i la conferència de Ricard Huerta «Museari Educa».

WhatsApp Portal de Xàtiva