El Gran Teatre acull aquest diumenge l’obra «Arbres de pols» emmarcada en la celebració de l’Any Estellés

L’espectacle de ficció, ideat per Pau Alabajos, està inspirat en un text homònim del «Llibre de Meravelles» i compta amb música en directe

104

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

Aquest diumenge 27 d’octubre es podrà gaudir al Gran Teatre de Xàtiva (19h) de l’espectacle «Arbres de pols», emmarcat en els actes de celebració de l’Any Estellés a Xàtiva pel centenari del naixement del poeta de Burjassot.

L’obra de teatre, ideada pel cantautor torrentí Pau Alabajos (qui també executa la direcció musical i el text teatral) està interpretada per Mireia Pérez i per Àngel Fígols, amb direcció escènica de Maria Almudèver. Aquest espectacle de ficció convergeix entre la música en directe, el teatre i els versos de Vicent Andrés Estellés, inspirat en un text homònim que el poeta de Burjassot va publicar l’any 1971 en el «Llibre de Meravelles».

La trama transcorre a la presó model de València, on sembla com si la vida s’haguera aturant entre els seus murs. Tracta dels anys de plom de la dictadura franquista, amb les cel·les del centre penitenciari plenes de presos polítics i delinqüents comuns que esperen i desesperen mentre, a l’altra banda dels barrots, el règim feixista va descomponent-se molt lentament. Una dona amb una cistella penjada del braç creua una de les portes laterals de la presó, aprofitant que algú l’ha deixat entreoberta, i es dirigeix discretament cap al rebost del penal. Un zelador condueix un presoner fins a aquesta mateixa sala: no s’imagina qui és la persona que pot haver sol·licitat reunir-se amb ell, fa temps que no té contacte amb l’exterior. La reconeix immediatament, des del llindar de la porta. Es queda glaçat, immòbil, mut. Conté la respiració, dubta durant uns instants. Finalment, fa un pas al front i saluda fredament aquella dona amb qui no sabia si tornaria a parlar mai més.

Serà l’última representació d’aquesta obra teatral en aquest any 2024, i les entrades tenen un preu de 10 euros (8 euros amb descomptes per a jubilats i pensionistes, estudiants i Carnet Jove i Amants del Teatre), i les mateixes es poden adquirir a través de la web del Gran Teatre de Xàtiva o d’Instanticket.

WhatsApp Portal de Xàtiva